meghitt beszélgetés

A meghitt beszélgetés fontossága a párkapcsolatban

Miért fontos a rendszeres meghitt beszélgetés két ember között? Olvass tovább és mentsd meg a házasságod vagy a párkapcsolatod!

Egy új párkapcsolat kialakulásakor teljesen természetes, hogy órákon át beszélgetünk és kérdéseket teszünk fel egymásnak. Telnek, múlnak a hetek és a hónapok, és a párok (első sorban a férfiak) lassan kezdik azt érezni, hogy már ismerik egymást.

De a valóságban a nőknek mélyebb és nagyobb igényük van a meghitt beszélgetésekre, még az esküvői fogadalmak elhangzása után is.

Ezért fontos a meghitt beszélgetés a nőknek

Az úgynevezett ’kampányidőszak’ után, a legtöbb férfi csendesebbé válik. Az első időkben megnyílnak, de csak időszakosan, mert tudják, hogy ez kell a nőknek, de aztán visszatérnek a megszokott tempójukba és stílusukba.

Valójában még nem is haragudhatunk rájuk emiatt, hiszen ez a program fut bennük évmilliók óta. De. És mindig van egy de. Ugye?

Azáltal, hogy kivesszük a meghitt beszélgetést a mindennapi életünkből, könnyen elveszíthetjük a szerelmi ’bankunk’ legfontosabb forrását. Az intimitást.

Ezáltal pedig a másik iránt érzett szeretet.

A sors iróniája, hogy a nőknek olyannyira szükségük van értelmes és rendszeres beszélgetésre, hogy bárhol és bárkivel (ne értsd félre, vagy értsd félre) képesek szóba elegyedni, ha otthon nem kapják meg ezt a figyelmet.

Mi történhet, ha a nő ’máshol’ éli ki a beszédigényét

Hölgyeim! Legyetek nagyon körültekintők kinek nyíltok meg. Fogadni mernék arra, hogy mindig lenne egy gavallér a közeletekben, aki örömmel hallgatna benneteket. De ha egy nő elkezd érzelmes dolgokat megosztani egy férfival, akkor a férfi is megnyílik, és könnyen azzá a férfivá válhat a fejében, akire vágyik. Ez egy nagyon veszélyes terep, és sokszor szakítással végződik.

Valójában minden párnak vannak problémái, hiszen emberek vagyunk! Neheztelést érezhetsz, ha a férjed nem elégíti ki a beszélgetési igényed, de hallgatás helyett ezt el kell mondani neki, hogy együtt dolgozhassatok a kapcsolatotokon.

A közös időtökben beszélgessetek a munkáról, konkrét dolgokról, amik foglalkoztatnak és a céljaitokról. Lehet, hogy nem mindenben fogtok egyetérteni, vagy másképp láttok bizonyos helyzeteket, de a meghitt beszélgetés segítségével megerősíthetitek a kapcsolatotokat.

A meghitt beszélgetés ajándéka

Gyakorlatilag egy jó beszélgetés elmélyíti a kapcsolatot. A beszélgetésnek köszönhetően nem lesz bennetek harag vagy félreértés. Könnyűvé válik nyitottnak és érdeklődőnek maradni, ha a mindennapos beszélgetések által érezhető köztetek a törődés, az aggódás, a figyelem és a hála.

Az évek alatt sokat változunk. Új impulzusok érnek bennünket, új emberek új gondolatokat, perspektívákat, ízeket és még sok egyebet hoznak az életünkbe. Sok pár akkor kap észbe, amikor már látványosan elhidegültek egymástól, és joggal érzik azt, hogy nem ismerik a társukat.

A beszélgetés és a játék, de még jobb, ha ennek a kombinációja azonban segíthet túllendülni az elakadásokon. Ha fontos a kapcsolat, akkor két ember tesz érte.

Páros Játszma - Ismerkedj okosan!

Nekünk pedig van egy zseniális társasjátékunk, a Páros Játszma, amit ketten is játszhattok. Ha ezt a verziót válasszátok, felér egy párkapcsolati terápiával, mivel egy pszichológussal együtt kifejlesztett kérdéssor megválaszolásával meghitt beszélgetés alakulhat ki újra köztetek. Izgalmas és néha kínos dolgokat is átbeszélhettek anélkül, hogy szakemberhez kellene fordulnotok egy kisebb vagyonért.

Ez is érdekelhet:
Páros Játszma egy páros verzió kártyák – videós bemutató.

Kapcsolódó cikkek