világvége

Túlélési stratégia, avagy így éld túl a világvégét

Lehet, hogy a világvége a sarkon van? Túlélési stratégia nélkül nem sok esélyed van. Legyél felkészült!

Az elmúlt évtizedben mindenki hisztérikus őrületben volt a világvége gondolatától. Hurrikánok, jéghegyek olvadása, erődtüzek, COVID-19, csak hogy pár dolgot említsünk, ami páni félelemre adott okot. Hallottam olyanokról, akik valóságos Jason Bourne-né váltak, hogy felkészüljenek egy epikus méretű katasztrófahelyzetre. Nevetséges lehet, ha valaki folyamatosan túlélési stratégiát tervez, de most őszintén. Te felkészültnek érzed magad egy esetleges zombi apokalipszisre?

Túlélési stratégia, avagy így éld túl a világvégét

Megjegyzés: Ez a cikk csak szórakoztató jellegű. Ha tényleg itt a világvége, és mégis ezt a cikket olvasod, akkor teljesen lenyűgöztél.

Amikor azt mondjuk, hogy világvége, azt nem feltétlen úgy kell elképzelni, mint egy jelentet a Legenda vagyok című filmből.

Amint azt a közelmúltban láthattuk, a természeti katasztrófák néha tönkre tehetnek egész infrastruktúrákat veszélyeztetve ezzel az életet egy-egy ország kiterjedt részein. Ezen felül láttuk, hogy ezek a katasztrófák valódi rémületet okoznak, ami mindent érint az energiától az élelmiszerekig.

Természetesen készíthetünk olyan világvégi forgatókönyvet is, amiben zombik, szuper intelligens majmok vagy Alkonyat rajongók lepnek el bennünket. Sose tudhatjuk.

A valós élet viharjai viszont azok a helyzetek, amikor késő azt mondani, hogy „na igen, erre fel kellett volna készülni”.

Kezd el ma a felkészülést!

Fitten nagyobb az esélyed

Az egyik legfontosabb dolog, hogy jó kondiban legyél. Ha földrengés vagy tűz van, megeshet, hogy nehéz törmelékeket kell megmozgatnod, árvízzel szemben kell úsznod, vagy a kezeddel kell leemelned egy autót egy sérültről. Ha a technológia bedobja a törölközőt, lehet, hogy hosszú ideig a fizikai képességeidre hagyatkozhatsz csak, hogy ellásd magad. Kezd el tehát még meg építeni az apokalipszis tested ma!

Legyen összekészítve egy túlélő csomag

A katasztrófák sokszor figyelmeztetés, előjel vagy kegyelem nélkül támadnak. Legyen szó földrengésről, árvízről, tornádóról, hurrikánról vagy terrortámadásról, a dolgok nagyon gyorsan csúnyává válhatnak.
Ezekben az esetekben minden másodperc számít, és az elsődleges cél az, hogy a lehető leghamarabb kikerülj a pokolból. A stratégiád része kell legyen egy 72 órás túlélő táska, amiben minden szükséges dolog benne van a túléléshez.

Tudd, hogy hol húzod meg magad biztonságban

Amikor becsap a ménkű, megragadod a túlélő táskád és a lehető leggyorsabban biztonságos helyre kell menned. Hogy hol van ez a hely, az attól függ, hol élsz. Bölcs dolog felfedezni a környezeted, a menekülési útvonalakat és a biztonságos helyeket.

Túlélési stratégia – fontos túlélő készségek

Ajánlott játékkörnyezet - Túlélők Viadala

A cserkész tapasztalataim és a világvége kutatásaim során számos olyan készségre bukkantam, amik szerintem hihetetlenül fontosak a túléléshez. Ilyenek például a/az:

  • önvédelem
  • elsősegély
  • vadászat
  • gazdálkodás
  • halászat
  • növénymeghatározás
  • csereberélés
  • zárfeltörés
  • kedvesség

Igen! Jól látod. A kedvesség és az empátia is a túlélés zálogai. Vedd magad körül kedves és hasonló értékrendű emberekkel, akik örömmel segítenek, ha bajban vagy.

Ha úgy érzed, kihagytam valamit a fontos készségek listájáról, oszd meg őket kommentben, vagy szerezd be a Túlélők Viadala kvíz és szerepjátékot, amiben három extrém helyzetben kell életben maradni. A társasjátékokban felmérheted és felvértezheted jelenlegi tudásodat, miközben csúcsra járatod az adrenalinszinted az izgalomtól.

A játék izgalmaiból egy kis ízelítőt ebben a videóban találsz.

 

Kapcsolódó cikkek