megrendítő túlélő film

6 megrendítő túlélő film, amit látnod kell

 

Egy megrendítő túlélő film nem csupán izgalmas, de olyan tanulságokat és készségek elsajátítását adják, amiket a mindennapokban is használhatunk.

Most, hogy egy világjárványt követően egy háborús helyzet közelébe is sordrótunk, megeshet, hogy többet szeretnél tudni a túlélés lehetőségeiről egy válsághelyzetben. Ha egy szívdobbanásnyi reményt keresel a jelenlegi helyzetben, vagy csak emlékeztetni szeretnéd magad arra, hogy a dolgok rosszabbra is fordulhatnak, nézz meg pár túlélő filmet! Rengeteg olyan túlélő film közül válogathatsz, amik menekülési, illetve túlélési ötleteket adhatnak egy szélsőséges helyzetben.

Íme a mi kedvenceink!

6 túlélő film, amit látnod kell

Zuhanás a csendbe, 2003

Ez az egyik legstresszesebb és vérnyomásemelőbb az egész listán, talán azért is, mert igaz történetről van szó, amit az igazi túlélők elmesélése alapján forgattak le. 1985-ben a két veterán hegymászó, Joe Simpson és Simon Yates nekivágtak a perui Siula Grande-hegy megmászásának, egy olyan mászásnak, amelyet még soha senki nem teljesített. Noha sikeresen feljutottak a csúcsra, egy vihar megrázó és majdnem végzetes megpróbáltatássá változtatta a leereszkedésüket.

Nyílt tengeren, 2003

Kétszer is meggondolhatod következő búvárkodását, miután megnézed ezt a mélyen felkavaró filmet. Egy 1998-as valós esetre alapozva a Nyílt tengeren című film egy pár sorsát mutatja be, akik egy búvárexpedíció során a nyílt vízen rekedtek, miután csoportjuk véletlenül otthagyta őket. A merülésből feljőve újabb pánikba esnek, amikor rájönnek, hogy egy cápáktól hemzsegő területre kerültek.

A visszaút, 2010

A visszaút is egy megtörtén esemény alapján készült drámai film.
A főszerepet Sławomir Rawicz, egykori lengyel hadifogoly alakítja, aki egy szibériai munkatáborban raboskodik, miután felesége elárulta a második világháború alatt. Bár néhány fogolytársával együtt megszökik a táborból, Rawicz megpróbáltatásai csak akkor kezdődnek, mivel 4000 mérföldet kell megtennie a Himaláján keresztül a biztonságba.

Hajnali mentőakció, 2006

Christian Bale napjainkban már jól ismert drámai testátalakításairól. Az egyik legemlékezetesebb Dieter Dengler, a pilóta szerepe volt, akinek gépét a vietnami háború alatt lőtték le az égben. Denglert a Pathet Lao, egy kommunista szervezet fogságba ejtette, és megpróbálta rákényszeríteni, hogy bizalmas információkat szedjenek ki belőle Amerikáról. A film a fogságban tartását és a foglyok szökési kísérletét követi nyomon. Vigyázz, mert megrázó képsorok várnak rád.

1200 mérföld hazáig, 2002

Ez az abszolút megrázó ausztrál dráma Doris Pilkington Garimara ’Kövesd a nyúlbiztos kerítést’ című regényének adaptációja, ami szintén egy valós történeten alapul. A film három bennszülött lány életét követi nyomon, akiket elszakítanak családjuktól Nyugat-Ausztráliában, és munkatáborba helyezik őket, és erőszakkal ’kiképezték’ őket a fehér társadalomba való beilleszkedésre. Egy merész szökés után a három lány elindult, hogy a hatóságok elől hazatérjenek a családjukhoz.

Egy igazán megrendítő túlélő film: Phillips kapitány, 2013

Tom Hanks egyértelműen a túlélős filmek legnagyobb alakja. Ebben az idegölő drámában a névadó Richard Phillips kapitányt, egy tengerészt alakítja, akit szomáliai kalózok ejtenek túszul, miközben egy teherhajón áthajózott a Guardafui-csatornán. Bár rengeteg akció van benne, a film egyik legmegragadóbb része talán Phillips higgadt, taktikus erőfeszítései, amelyekkel túlszárnyalja elrablóit.

Túlélő film egy kicsit másképp

Túlélők viadala társasjáték

A filmnézés kétségkívül jó kikapcsolódás, de talán még szórakoztatóbb, ha egy remek társasággal együtt cseppenhetünk bele egy izgalmas szerepjátékba. Vagy háromba.
A Túlélők Viadala társasjáték egy fordulatokban gazdag, izgalmas kvízjáték kalandos szerepjátékkal kiegészítve, miben a túlélés a tét. A három szituációs játék a mindennapi életben is előforduló váratlan helyzetek megoldásához ad tudást, amikre a hétköznapi emberek nincsenek felkészülve.

Vess egy pillantást a Túlélők Viadala játékmenetére, szerezd be, és hívd össze a barátokat egy hátborzongató társasjáték bulira!

Kapcsolódó cikkek