Nevetés

Nevetés: a kapcsolatok legjobb orvossága

Jó móka egy nagyot nevetni, de tudtad, hogy a nevetés javíthat az általános közérzeteden? Olvass tovább ismerd meg, hogyan hasznosíthatod a nevetés és a humor előnyeit a kapcsolataidban!

A nevetés általános előnyei

A nevetés egy ingyenes és univerzális ’gyógyszer’ mindenki számára. Olyan módon hozza össze az embereket, amelyek egészséges fizikai és érzelmi változásokat indítanak el a testben. A nevetés erősíti az immunrendszert, javítja a hangulatot, csökkenti a fájdalmat és megóv a stressz káros hatásaitól. Semmi sem működik gyorsabban vagy megbízhatóbban az elméd és a tested egyensúlyba hozásához, mint egy jó nevetés.

A humor megkönnyíti a terheidet, reményt kelt, összeköt másokkal, és megőrzi a talajt, a fókuszt és az éberséget. Ezenkívül segít elengedni a haragot és a megbocsátást.

A nevetés rengeteg gyógyító és megújuló erővel óriási erőforrás a problémák leküzdéséhez, a kapcsolatok javításához, valamint a fizikai és érzelmi egészség megőrzéséhez.

A legjobb az egészben, hogy ez a felbecsülhetetlen értékű ’gyógyszer’ szórakoztató, ingyenes és könnyen használható.

A jókedv összehozza az embereket és megerősíti a kapcsolatokat

Jó oka van annak, hogy a tévécsatornák többségén humoros műsorok is futnak: a nevetés ugyan is ragályos. Ez azért van, mert sokszor  nagyobb valószínűséggel nevetsz másokon vagy másokkal együtt, mint egyedül. És minél több nevetés kíséri az életed, annál boldogabbnak fogod érezni magad és a körülötted lévőket.

A humor azonban csak a nevetés fele. A legtöbb nevetés nem viccek hallatán fakad, hanem egyszerűen a barátokkal és családdal töltött időből. Ez a társadalmi szempont pedig fontos szerepet játszik a nevetés egészségügyi előnyeiben.

Nem tudsz másokkal együtt nevetni, hacsak nem szánsz időt a szeretteiddel való közös időtöltésre.

Ha törődsz annyira másokkal, hogy leteszed a telefonod, és szemtől-szembe kapcsolódsz másokkal, akkor egy olyan folyamatban leszel jelen, ami egyensúlyba hozza az idegrendszert, ráadásul fékezi a védekező stresszreakcióakt, például a ’harcolj vagy menekülj’ érzést.

Ha közösen nevettek, boldogabbak, pozitívabbak és kipihentebbek lesztek, még abban az esetben is, ha éppen nem tudtok változtatni egy nehezebb helyzeten.

Hogyan erősítheti meg a kapcsolatokat a közös nevetés?

A közös szórakozás az egyik leghatékonyabb eszköz a kapcsolatok élménydús és izgalmas megőrzésére. Minden érzelmi megosztás erős és tartós kapcsolati kötelékeket épít ki, de a nevetés örömet, vitalitást és rugalmasságot is ad. A humor pedig egy erőteljes és hatékony módja a harag, a nézeteltérések és a sérelmek gyógyítására.

A nevetés egyesíti az embereket a nehéz időkben.

Az elmúlt években ránk nehezedő világjárvány majd a mostani háborús helyzet óriási mentális nyomást is gyakorol ránk. Ne hagyd, hogy a félelem és a szorongás úrrá legyen rajtad! Hozd össze a barátaidat és a családtagjaidat amilyen gyakran csak lehet, és nevessetek!

A Buliszeriz felnőtt társasjátékkal garantáltan elengedhetitek magatokat és teret adhattok a féktelen mókázásnak és nevetésnek.

Buliszervíz sörkupak

 

A humor és a játékos kommunikáció erősíti kapcsolatainkat azáltal, hogy pozitív érzéseket vált ki és erősíti az érzelmi kapcsolatokat. Amikor együtt mókázunk, pozitív kötelékek jönnek létre. Ez a kötelék erős pufferként működik a stressz, a nézeteltérések és a csalódás ellen. A humor és a nevetés a kapcsolatokban lehetővé teszi, hogy:

  • Spontánabb legyél.
  • Elűzi a fejedből a baljós gondolatokat.
  • Segít elfelejteni a haragot, az előítéleteket, a kritikákat és a kétségeket.
  • Felszabadít a gátlásaid alól.
  • Segít kifejezni a valódi érzéseidet.

 

Na de mi van akkor, ha most éppen nem találsz viccesnek semmit? Akár hiszed akár nem, a szimulált nevetés is ugyan olyan hasznos, mint az igazi. Ha belecseppensz egy társaságba, ahol mindenki nevet, akkor egyszer csak azon kapod magad, hogy szívből és őszintén fogsz te is nevetni, mert a nevetés tényleg ragályos.

Nézz bele a Buliszerviz játékmenetébe és kezd a hahotázást a képernyő előtt! Aztán folytasd a barátaiddal, hogy minden körülötted lévő ember arcára féktelen mosolyt csalj!

 

Kapcsolódó cikkek