túlélő film

9 túlélő film, amit mindenképp látnod kell

Veszélyes a világ odakinn. Íme 9 túlélő film, amik segíthetnek felkészülni a váratlan helyzetekre, és az életben maradáshoz szükséges készségek elsajátításához!

Milyen egy igazán jó túlélő film?

Kétségkívül van valami hihetetlenül hátborzongató az ember kontra természet jellegű túlélő filmekben. A legjobb katasztrófafilmek csak a leglényegesebb részletekre koncentrálnak. Kevés karakter látható bennük, akik csupán a józan eszükre és a korlátozott eszközeikre hagyatkozhatnak. Egyetlen céljuk pedig az életben maradás.

A túlélő filmekben a legkevesebből hozzák ki a legtöbbet. Megesik, hogy a főszereplő nem, vagy alig szólal meg. Mégis, ilyen csipetnyi hozzávalókkal is képesek felpörgetni a szívverést és egy kis bepillantást adnak a természet hatalmasságától való rettegésből.

A legjobb túlélő filmekben a túlélés módja ugyan változó, de gyakran a legnagyobb félelmeinkre mutatnak rá. Életben kell maradni például az óceán közepén, versengeni kell a rendelkezésre álló erőforrásokért, meg kell küzdeni egy szelídítetlen állattal vagy ismeretlen lényekkel. A legnagyobb fenyegetettség azonban az elszigeteltség, amikor a legnagyobb kihívást azt jelenti, hogy ne veszítsük el a reményt valamint épeszűk maradjunk és megbirkózzunk a nehéz helyzetekkel egyedül is.

Szeretnél túlélési technikákat ellesni a Hollywoodi sztároktól? Nézd meg az alábbi filmeket, vagy szerezd be a Túlélők Viadala felnőtt Társasjátékot, és éld át miniben a rettegést!

9 túlélő film, amiből rengeteget tanulhatsz

1 Préda (2019)

A Préda az egész film alatt nyugtalanságban tartja a nézőket.
Egy fiatal nőt ismerhetünk meg benne, aki apjáról gondoskodik miközben nem lehet elhagyni a házakat egy nagy vihar utáni evakuációs parancs miatt. Kettejüknek kell túlélni azt is, amikor a víz elönti a házat és egy óriási aligátornak sikerül bejutnia a házukba.

2 Sodródás (2018)

A filmben két szerelmes fiatal úgy dönt, hogy egy jachton átvitorlázzák az óceánt, hogy felvegyenek egy gazdag házaspárt. Mégis mi történhet rosszul? Nos, közbejön egy hurrikán. A vihar kitörése után a hajó elsodródik, és a romantikus film egy szempillantás alatt a túlélés történetévé válik.

3 A zátony (2016)

Blake Lively egy orvostanhallgató szerepét tölti be, akinek magányos szörfözése rosszul sül el, és egy sziklán reked, körülötte pedig egy cápa kering. Szembe kell néznie a napsütéssel, a kiszáradással és természetesen a cápával, hogy újra földet érjen.

4 A mentőexpedíció (2015)

Egy űrvihart követően a Marson ragad egy botanikus (Matt Damon). A filmben ki kell találnia, hogyan éli túl a több éves várakozást, amíg megérkezik a mentőexpedíció, vagy amíg be nem következik a vég. A filmben emberfeletti küzdelem zajlik a túlélésért. A tudás és a mindent elsöprő akarat diadalát láthatjuk.

5 A visszatérő (2015)

Ezzel a filmmel nyerte el Leonardo DiCaprio az első Oscar-díját a legjobb színész kategóriában. Egy határszéli ember történetét meséli el, akit halottnak titulálva magára hagynak. Egyedül kell túlélnie mindenféle borzalmakat és kijutnia a vadonból.

6 127 óra (2010)

Ez a film a Trainspotting rendezőjétől, Danny Boyle-tól, a szabadtéri sport rajongó Aron Ralston megrázó igaz történetét meséli el. Amikor egyedül túrázott Utah barlangjaiban, Ralston egy sziklakő alá szorult, és rá kellett jönnie, hogyan maradhat életben, miközben nem tud mozogni. Sokkolóan megrázó a filmben bemutatott túlélő ösztön.

7 Legenda vagyok (2007)

Ebben a filmben Will Smith egy virológust alakít, aki egyedül él New Yorkban, miután egy vírus, aminek a rákot kellett volna meggyógyítania, kiszabadul, és kiirtja az emberiség nagy részét. Meg kell birkóznia az elszigeteltséggel, és el kell kerülnie a betegség által mutálódott zombikat. De vajon ő az egyetlen túlélő?

8 Számkivetett (2000)

Tom Hanks legendás alakításáért Oscar-díjra jelölték, mert képes volt a nézőket is rávenni arra, hogy együtt érezzenek a legjobb barátjával, egy röplabdával. A Fed Ex alkalmazottat alakító Hanks gépe lezuhan az óceán felett, a zuhanást túléli, de egy lakatlan szigetre sodródik. Kihívások tucatjával kell szembenéznie a túlélésért.

9 Életben maradtak – az egyik legdurvább túlélő film (1993)

Ez a film egy uruguayi rögbicsapat igaz történetét meséli el, akiknek a gépe lezuhant az Andok hegyeiben. A jelenetek azt a rendkívüli és néha undorító elszántságot mutatják be, amit el kellett viselniük a túléléshez.

Biztonságos túlélési gyakorlatok

Túlélők viadala társasjáték

A Túlélők Viadala felnőtt társasjáték három sztorijának segítségével nem csak izgalmas perceket élhettek át a barátaitokkal, de értékes és hasznos készségeket is elsajátíthattok, miközben rájöttök, mire lennétek képesek a túlélésért. Izgalom, kaland, önismeret.

Nézz bele a játék menetébe!

Kapcsolódó cikkek