eltávolodás jelei férfiaknál

Az eltávolodás jelei férfiaknál – és a lehetséges okok

Az eltávolodás jelei férfiaknál elég beszédesek, de ha mégsem vennéd a jeleket, írásunkból most megtudhatod, mikor kell megfújnod a vészriadót.

Ijesztő érzés, amikor egy férfi a kezdeti rajongás után hirtelen eltávolodik. Nőként gyakran nem tudjuk eldönteni, hogy a férfi egyszerűen egy kis levegőre vágyik, vagy csak a saját bizonytalanságaink teszik őket távolságtartóbbá. Még rosszabb, ha a férfi látványosan elbújik a barlangjába, és nem tudjuk miért, és legfőképp, hogy mit tegyünk ilyenkor.

Gyakran előfordul, hogy egy nő idő előtt pánikba esik az imádott férfi eltávolodása miatt, és azt feltételezi, hogy ez azt jelenti, hogy elvesztette iránta az érdeklődését. Holott ez a viselkedés valójában teljesen normális, vagy éppenséggel független a nő iránt táplált érzéseitől.

A legnagyobb probléma a női pánik. Ugyan is meglehet, hogy eleinte teljesen más miatt vonul el a férfi, de később emiatt a viselkedés miatt kezd el még jobban távolodni.

Az eltávolodás jelei férfiaknál – 5 beszédes jel

1 Kizár téged

Úgy tűnik, nem nyílik meg előtted annyira, mint korábban? Óvatosabban viselkedik, vagy már nem figyel rád annyira vagy az igényeidre? Ez annak a klasszikus jele, hogy a férfi eltávolodik, és igen, lehetséges, hogy elveszítette az érdeklődését irántad. De az is lehetséges, hogy stresszes, érzelmileg kiegyensúlyozatlan, vagy más dolgok történnek az életében, amelyek lekötik a figyelmét.

A férfiak hajlamosak másként kezelni a dolgokat, mint a nők, és ez általában azt jelenti, hogy visszavonulnak, és nem kérnek támogatást. Ilyenkor a nő jobb, ha a barátnőihez fordul, hogy átvészelje a nehéz pillanatokat.

2 Egy örökkévalóság, amíg válaszol

A legtöbb nő azonnal pánikba esik, ha egy férfi nem küld azonnal választ az üzenetére vagy nem hívja vissza. Gyakran aránytalanul felfújják az ilyen eseteket, miközben a férfiaknak fogalmuk sincs arról, milyen nagy baj ez a nőknek. Míg a nők egyszerre tudnak sms-ezni és más dolgokra is fókuszálni, addig a férfiak jellemzően egyszerűek és célorientáltak. Ha éppen egy fontos munka kellős közepén vannak, vagy a barátaival lógnak, előfordulhat, hogy nem válaszolnak azonnal.

Tehát ha nem kapsz választ azonnal, akkor lehetséges, hogy ez az eltávolodás jele a férfinál, de az is megeshet, hogy nagyon el van foglalva a munkájával, vagy valami sürgető dolgot kell megoldania, és egyszerűen nem tud úgy multitaskingolni, ahogy te.

3 Egyik pillanatról a másikra megváltozik

Lehet, hogy az egyik pillanatban rendkívül figyelmes, a másikban pedig nem lehet zavarni. Ez megrázó érzés a legtöbb nő számára. A következetesség megnyugtató, de az emberek nem mindig következetesek, és a rutinok a körülményektől függően változhatnak. Ezek a körülmények lehetnek munkával kapcsolatosak vagy családi eredetűek, amikről a férfi nem feltétlenül szeretne beszélni. Ez az ambivalens viselkedés nagyon kínzó a nők számára, akik ilyenkor nem tudják eldönteni, hogyan állnak egymással.

Természetesen egy kapcsolat elején nem vagyunk mindig 100 %-ban biztosak az érzéseinkben, és megeshet, hogy a hangulatváltozás annak a jele, hogy a férfi ki akar lépni.

4 Az eltávolodás jele férfiaknál, ha gyakran lemondja a találkozókat

Hirtelen túl elfoglalt lesz ahhoz, hogy találkozzon veled? Mindig valamilyen kifogással jön – dolgoznia kell, a barátaival akar találkozni, el kell mennie az edzésre? Bármi lehet, a lényeg, hogy bármiről is legyen szó, folyamatosan leüt a prioritási listáról. Ahogy látod, az eltávolodás jelei férfiaknál igen változatos, de ez talán a legfájdalmasabb.

A folyamatos lemondás durva, és egy férfi, aki törődik veled, téged fog prioritásként kezelni, szóval ez egyértelmű jele annak, hogy eltávolodik. A kérdés az, hogy miért?

De ha csak ritkán fordul ez elő, és más aggasztó jelet nem mutat, akkor az is lehet, hogy csak hektikus időszakot él meg, és mivel úgy érzi, hogy a dolgok jól alakulnak köztetek, azt feltételezi, hogy meg fogod érteni.

5 Már nem kezdeményez olyan gyakran

Régebben írt neked édes üzeneteket, talán jó reggelt és jó éjszakát kívánt minden nap, de most már nem? Nem tervez előre programokat?

Ennek a viselkedésnek a változásait nehéz figyelmen kívül hagyni, és ez az egyik olyan dolog, ami sok nőt felzaklat. Tudjuk, hogy amikor egy férfi beleszeret a nőbe, ő kezdeményez, ezért, ha abbahagyja, az aggasztó.

Nem biztos, hogy jó jel, de tényleg eltávolodik ilyenkor egy férfi?

Talán elhúzódik, de nem az érdeklődés hiánya miatt. Lehet, hogy egyszerűen csak ellustul, mert már kialakult kapcsolatban vagytok. Ez persze nem jó!

Gyakran, amikor egy férfi úgy érzi, hogy komoly kapcsolatban van már egy nővel, nem érzi szükségét, hogy további erőfeszítéseket tegyen a nő megnyerése érdekében. Bár nem várhatod el, hogy megállás nélkül udvaroljon neked, de jogosan kívánod, hogy úgy bánjon veled, mintha különleges lennél.

A lényeg az, hogy ez a változás a férfiakban elkerülhetetlen. Viselkedésük megváltozik a kapcsolat során, és ez azzal is jár, hogy nem kezdeményeznek olyan gyakran. Ne gondold azonban rögtön azt, hogy el akar húzni, mert már nem szeret.

Páros Játszma társasjáték - Ismerkedj okosan! - Bohema Games társasjátékok tartalma

Ahhoz, hogy a férfiak eltávolodását és a nők reakcióit mindkét fél megértse, fontos, hogy kommunikáljatok, hogy megértsétek egymás érzéseit, motivációt és szokásait.

Már a kapcsolat kialakulásának az elején érdemes olyan szokásokat bevezetni, amik segítségével jobban megismeritek egymást, hogy könnyebben összecsiszolódjatok. A Páros Játszma felnőtt társasjáték egy páros játéka vidám és kötetlen formában segít az összekapcsolódásban és a későbbi nézetkülönbségek megértésében.

Nézz bele a játékmenetbe, és szerezd be gyorsan, hogy a párkapcsolatod nyugis és harmonikus legyen és maradjon is!

 

Kapcsolódó cikkek