Női logika

Női logika – 5 dolog, amit a férfiak nem értenek a nőkben

A női logika megértése a nők számára egyértelmű, de a férfiak számára komoly fejtörést okoz. A férfiak az ösztöneik és a fejükben futó programok miatt mindent érteni akarnak, de a nők többnyire kifognak rajtuk. Velük akkor vagy nélkülük?

Az érettség egyik mércéje annak a felismerése, ha belátjuk, hogy nem tudhatunk mindent. Nem arról van szó természetesen, hogy nem tanultál eleget, vagy nem figyeltél eléggé, hanem hogy megvannak a határai annak, hogy egy ember mennyit tudhat.

Vegyük például a férfiakat és a nőket.

Egy férfi azt gondolhatja, hogy megérti a nőket – és bizonyos mértékig talán érti is -, de tudása véges. Egy férfi – lássuk be – csak limitáltan képes megérteni a női lét bonyolult belső logikáját. Sokan úgy tesznek a békesség kedvéért, mintha pontosan tudnák, miért viselkednek úgy a nők, ahogy, de ők csak ámítják magukat.

Az a férfi, aki azt mondja, hogy érti a nőket, olyan, mint egy kajakos srác,
aki biztosara veszi, hogy képes túlélni egy cunamit.

Bár az erőfeszítéseket sok nő értékeli, nem baj, ha a férfiak beismerik időnként, hogy össze vannak zavarodva a nők viselkedései miatt. Ez mindenkivel megesik. Komolyan. Mindenkivel.

Egy több tucat nőből álló közösség összegyűjtötte azokat a dolgokat, amikről úgy vélik, hogy a férfiak egyáltalán nem értik. Ezekből gyűjtöttünk össze egy csokornyit.

Női logika – 5 dolog, amit a férfiak nem értenek a nőkben

1 Panaszkodhat a barátaira, de te nem

Ha a női partnered panaszkodik a barátaira, azt gondolhatod, hogy támogatod, ha egyetértesz vele, de könnyen átléphetsz így egy határt. A női panaszkodás a barátokra nem egy meghívó a ’szidjuk együtt a többieket’ buliba. Egy férfi ilyenkor azzal tudja támogatni a nőt, ha meghallgatja. Abban a pillanatban ugyan is, amikor túl hevesen elkezdi kritizálni a nő barátait, azt a nő személyes támadásnak veszi. Ugyan ez vonatkozik az anyákra is.
Soha, soha, soha, soha ne kritizáld az anyját, még ha ő kezdi is!

2 Nem mindig a tanácsodat kéri

A férfiakban megvan az a természetes ösztön, hogy meg akarják javítani a dolgokat. Tehát amikor egy nő megosztja a problémáit, hajlamosak jobbá tenni a dolgait, vagy legalábbis megoldásokat találni rájuk. De a nők gyakran csak egy ’értő fület’ keresnek, hiszen tökéletesen képesek az önálló problémamegoldásra. Bizonyos helyzetekben – kivéve, ha nem kéri kifejezetten – csak meg kell hallgatnod a párod, hogy érezze, az ő oldalán állsz.

3 Nem mindegy, milyen táskát hord

A nők számára óriási a különbség van egy retikül, egy hétköznapi táska, egy szatyor, egy oldaltáska, egy hátizsák, egy piros vagy egy kör alakú táska között. Náluk a legfontosabb szabály, hogy a funkció követi a formát. Ha most vakarod a fejed, rendben van. Ezt nem kell értened, csak elfogadnod, hogy így van.

4 Egy melltartó többe kerülhet, mint egy férficipő

A jó melltartó elengedhetetlen kelléke egy boldog nőnek, és ez a boldogság borsos árcédulával járhat. És tényleg, miért ne venné meg? Bizonyos szempontból a melltartó a női ruhatár egyik legfontosabb darabja. Ha a melltartó csíp vagy bevág, vagy nem érzik magukat tőle vonzónak, minden más jót elfeledtet velük. Minden egyes fillér, amit egy nő a legdrágább melltartójára költ, jól elköltött pénz. Ha ezt az érvet nem tudod befogadni, gondolj arra, hogy számodra mekkora örömet okoz a mosolygós női arc, majd a csipkés és erotikus melltartó látványa.

5 A shoppingolás nem feltétlenül jelenti azt, hogy vásárolni akar valamit

Sok nő számára a vásárlás – a plázába indulás, a ruhák felpróbálása és barátnőkkel való találkozás – sokkal inkább egy társasági eseménynek vagy egy kis én-időnek számít. Bár sok férfit zavarhat, ha egy bevásárlóközpontban eltöltött egész nap után üres kézzel tér haza a párja, sok nő számára ez a program élményt jelent. Ha téged nem vonszol magával, fogd fel úgy, hogy a shoppingolás és a barátnős csacsogás alatt kifújja a fáradt gőzt és a kedves és szeretnivaló énje megy hozzád haza.

Páros Játszma - Ismerkedj okosan!

Női logika – fejtsd meg játékosan

A női logika bonyolult és kiszámíthatatlan, de ha figyelsz, idővel megértheted számos viselkedésük okát. Egy jól működő párkapcsolatban fontos a folyamatos kommunikáció és egymás ismerete. Ebben lehet segítségedre a Páros Játszma felnőtt társasjáték egypáros játéka, ami őszinte beszélgetésekre inspirálhat, de meg is nevettethet. Minden esetre garantáltan közelebb visz a párodhoz!

Nézz bele a játék egypáros verzió kártyáiba, és fordíts a kapcsolatotok minőségén 180 fokot játékosan!

 

Kapcsolódó cikkek