szilveszteri patijáték

3+1 szilveszteri partijáték felnőtteknek

A szilveszteri partijáték elengedhetetlen része az óév búcsúztatásának és az új év ünneplésének, különösen akkor, ha házibulit szervezünk.

Ha valaki, hát én a buli híve vagyok, de inkább élvezni szeretem, mint szervezni, mert többnyire túl nagy a nyomás azért, hogy mindenki jól érezze magát.

Sok a buktató. Ha túl sok játékot szervezünk, erőltetetté válhat a buli. Ha egyáltalán nem tervezünk meg előre semmit, akkor megkockáztatjuk, hogy egy idő után kínos csendbe borul a társaság, mert kifogyunk a témákból.

De ne aggódj. Legyen kéznél néhány játék arra az esetre, ha a hangulat ellaposodna az év leghosszabb és legfontosabb éjszakáján.

Íme pár szilveszteri partijáték, amikkel bármelyik pillanatban felrázhatod a társaságot, és felejthetetlenné teszik a bulizást.

3+1 szilveszteri partijáték felnőtteknek

1 Szalagfejek

Ennek a játéknak az eredeti neve Heads Up (Fejeket fel!), de a homlokra tapasztott cetlik miatt sokan csak így nevezik.
Ehhez a játékhoz pár papírboltban kapható eszközre lesz csupán szükséged, ha be szeretnéd tenni a szilveszteri partijátékok repertoárjába. Na de mi is? Öntapadós cetlik és filctollak. Lehet, hogy már ott is lapulnak valamelyik fiókodban. A játék során mindenki kap egy öntapadós matricát, amire ráírja egy híresség nevét. Körbe ülitek egymást, és mindenki odaadja a saját cetlijét a tőle jobbra ülő embernek fejjel lefelé fordítva. Anélkül, hogy ránéznétek, mindenki a homlokára ragasztja a kapott cetlit. Ezután mindenkinek ki kell találnia, ki van a homlokára írva. Mulatságos, ahogy – néha kínlódva – az adott személy megpróbálja kitalálni azt, amit már rajta kívül mindenki tud.

2 Coke vagy Pepsi

Ez a játék olyan egyszerű és mulatságos, hogy szinte visszarepít a békebeli gyerekkorunkba. Akkor igazán élvezetes, ha sokan vagytok és a csapat létszáma páratlan, hiszen egy valakinek ki kell állnia. Ő lesz az irányító. Válasszatok hozzá egy nagy nappalit és húzzatok ki belőle minden nagyobb tárgyat, mert ebben a játékban futni kell, és a gyorsaság dönt. Mindenki válasszon magának egy partnert, majd vonuljatok a helyiség két végébe egymással szembe (a partnerek értelem szerint). A szoba egyik oldala lesz a Coke a másik a Pepsi (gyakorlatilag bármilyen cukros üdítőről elnevezhetitek a térfeleket).
Amikor a kiálló személy elkiáltja magát, hogy Coke, a kóla oldalnak át kell rohannia a szobán és bele kell ülnie a partnere ölébe. Vagy fordítva. Ha a játékvezető azt mondja, Fanta, akkor a játékosok helyet cserélnek, de nevet nem. Egy idő után elég nehéz lesz fejben tartani, ki micsoda. De a lényeg, hogy aki utoljára ül le, annak a párosa könyörtelenül kiesik.

3 ’Salátástál’

Ehhez a játékhoz szükségetek lesz egy csomó papírra, íróeszközökre és egy óriási tálra, például egy salátástálra. Először is osszátok fel a társaságot két csapatra. Ezután mindenki írja fel egy papírlapra egy híresség vagy egy kitalált szuperhős nevét. Hajtogassátok össze a papírokat, és tegyétek a salátástálba. Minden csapat tagról tagra halad (érdemes felváltva játszani, hogy ne váljon unalmassá). Egy valaki kihúz egy papír, majd megpróbálja rávenni a társait, hogy kitalálják, kit rejt a papír. Azért van a játékban egy kis csavar. Az egyik az időkorlát, amit ti határoztok meg. Ez lehet egy perc, de több is. Másrészt három fordulós a játék. Az első körben szavakat, dalrészleteket, gesztusokat, gyakorlatilag bármit tehettek, hogy meg legyen a megfejtés. A nevet azonban nem szabad kimondani. A második körben csak egy szót használhattok, a harmadikban pedig csak mutogatni lehet, teljes szózárlat van. A cédulák azonban mindig visszakerülnek a salátástálba, így a játék egy idő után egyfajta memóriajátékká válik.

Buliszerviz játéktábla

+ 1 Szilveszteri partijáték – Buliszerviz

A kisebb 4-8 fős szilveszteri bulikból nem hiányozhat a party beindító társasjáték a Buliszerviz sem, amit egyébként nem csak az év utolsó napján érdemes leporolni. Ebben a vicces, helyenként pikáns felnőtt társasjátékban söröskupakokkal lépkedve kell végrehajtani a feladatokat egészen addig, amíg valaki el nem éri a 21 Buli Dollárt. A játékban el kell járni például egy táncfigurát abban a stílusban, amit a többiek választanak, vagy valamilyen itallal teli szájjal kell elénekelni az „Az a szép, az a szép” kezdetű népdalt. Lehet benne Limbó-hintózni, vagy kiparodizálni a társaitokat. Ha ezek a feladatok nem verik ki a biztosítékot, akkor keverjétek a pakliba a bevállalós kártyákat is. Azért vigyázzatok, ne posztoljatok ki mindent a játék hevében a közösségi médiába. A játék dobozában minden kellék és információ megtalálható, nézz bele a játékmenetbe, aztán ne hezitálj, szerezd be az idei bulira!

Kapcsolódó cikkek