boldog felnőtt

Boldog felnőtt – a játék előnyei felnőttkorban

A játékos és boldog felnőtt komolytalan? Sokan dilisnek tartják azokat, akik nem szürkülnek bele a taposómalomba, hanem megtartják gyermeki lényük egy részét, és ’élnek’.

Csak azért, mert felnőttek vagyunk, nem jelenti azt, hogy az egész életünknek a munkáról és a feladatokról kell szólnia.

Olvasd el írásunkat és tudd meg, hogyan javíthatja a játék a kapcsolataidat, a munkádat, sőt még a hangulatodat is.

Ezért fontos, hogy játékos és boldog felnőtt maradj

Mozgalmas és modern életünkben sokan olyan nagy hangsúlyt fektetnek a munkára és a családi kötelezettségekre, hogy úgy tűnik, soha nem jut idő a szórakozásra. Valahol a gyermekkor és a felnőttkor között a legtöbben abbahagyják a játékot.

Amikor pedig adunk magunknak egy kis szabadidőt, sokan a TV vagy a Play Station előtti kanapén dőlnek ki, ahelyett, hogy valami mókás vagy izgalmas játékba fognának, pont úgy, mint anno gyerekkorunkban. Holott a játék a felnőttek számára is fontos fejlesztő és stimulációs forrás.

Egy játékos és boldog felnőttnek fényévekkel jobb lehet a kapcsolata a barátaival, a partnerével, a családjával és a munkatársaival. A kötöttségek nélküli szórakozás ugyan is nem csak kikapcsol, de javítja a kreativitást, a probléma megoldó képességet és a közérzetet is.

A közös móka során félretesszük a munkát és a kötelezettségeket, elengedjük magunkat és csak élvezzük a közös időt a társaságunkkal.

Oké? De milyen játék teszi boldoggá a felnőtteket?

Bármi. De tényleg. Egyszerűen csak beszélgethettek a barátaitokkal, vagy elmehettek közösen sportolni, tarthattok egy beöltözős (pl. farsangi) bulit, kimehettek télen szánkózni vagy hóembert építeni a gyerekekkel, nyáron frizbízhettek a strandon, kerékpározhattok a Velencei-tó körül, vagy elővehettek egy felnőtt társast, például a Túlélők Viadalát, és együtt izgulhattok.

Szereplők játékban - Túlélők Viadala

Az az igazság, hogy a játéknak a szórakozáson kívül nem is kell feltétlenül, hogy bármi értelme legyen. Engedd meg csupán magadnak azt, hogy egy igazi játékos felnőtt legyél, aki deres hajjal is élvezni tudja az örömteli játékot annak minden egészségügyi előnyével együtt.

A játék előnyei felnőttkorban

A játék kulcsfontosságú a gyermekek fejlődése szempontjából, ugyanakkor minden korosztály számára előnyös. Örömet adhat az élethez, oldja a stresszt, felpörgeti a tanulást, produktívabbá és élvezetesebbé teheti a munkát. Egyedül is játszhatsz, de hidd el, nem csak előnyösebb, hanem mókásabb is, ha másokkal együtt lógsz az elektronikus kütyüktől jó távol.

A játék és a társas interakció:

  • segít levezetni a stresszt
  • javítja az agyműködést és a memóriát
  • távol tartja a depressziót
  • stimulálja a gondolkodást
  • fokozza a kreativitást
  • segít alkalmazkodni
  • jobbá teszi a problémamegoldó készségeket
  • elmélyíti az emberi kapcsolatokat
  • szórakoztat
  • növeli a vitalitást

Legyél te is játékos és boldog felnőtt!

A hosszú, sötét téli estéken, ha egy kis izgalomra és játékra vágytok, vegyétek elő A Túlélők Viadala felnőtt társasjátékot, és bújjatok bele a három történet valamelyikének a szereplőinek a bőrébe. Libabőrben, adrenalinban és szórakozásban nem lesz hiány.

Nézz bele a játékmenetbe!

Vajon melyik szituációt választanád elsőnek?!

Kapcsolódó cikkek