Világvége túlélőcsomag

Világvége túlélőcsomag: 7+1 hasznos kütyü

Valljuk be, a világ, amiben élünk, kiszámíthatatlan. Ha hinnél minden hírnek, amit hallasz, akkor már jó néhányszor véget kellett volna érnie a világnak. Azonban ahogy a mondás tartja, jobb félni, mint megijedni, ezért hát miért ne lenne hasznos egy világvége túlélőcsomag a kamrádban?

 

Attól függetlenül, hogy mennyire alaposan szeretnél felkészülni egy világvége eseményre, rengeteg kütyű beszerezhető egy világvége túlélő csomagodhoz.

 

Írásunkban most összegyűjtöttünk párat, amelyek segíthetnek átvészelni egy háborús helyzetet, egy zombiinváziót vagy akár egy repülőgép szerencsétlenséget.

 

Világvége túlélőcsomag: 7+1 hasznos kütyü

 

1 Vízálló gyufák

 

Ha csak egy dolgot tanultunk meg a poszt apokaliptikus filmekből, az az, hogy milyen nehéz odaférkőzni a meleget árasztó felgyújtott kukák körül. Ha nem szeretnél ketrecharcot folytatni egy kis felmelegedésért, akkor a vízálló gyufáknak garantáltan hasznát vennéd a megváltozott helyzetben, és képes lennél bármilyen időjárás mellett tüzet gyújtani magadnak.

 

2 Víztisztító: a világvége túlélőcsomag egyik legfontosabb darabja

 

Ha egy túlélési helyzetben ragadsz, a víz lesz az egyik legfontosabb dolog, amire szükséged lesz. Ha mondjuk egy olya szituációba kerülsz, ahol nem találsz tiszta vizet, akkor szükséged lesz egy tisztítási módra. Itt jöhet képbe, ha a világvége túlélőcsomagodban vannak vízálló gyufák is.

 

3 Napelemes rádió

 

Persze a rádióműsorok valószínűleg nem folytatódnak, ha a civilizáció véget ér, de egy napelemes rádió még mindig nagyszerű befektetés lehet. Jól jöhet a vészhelyzeti adások meghallgatására, feltöltheted vele a telefonod vagy akár a zseblámpádat.

 

4 Tábori tűzhely

 

Ha egy apokaliptikus helyzet kidob a vadonba, meg kell találnod a melegen tartás módját: erre lehet jó a tábori tűzhely. Egy ilyen kis készülékkel könnyedén meggyújthatod a tüzet, amivel ételt főzhetsz. De akkor is hasznodra válhat, ha egy kis fényre vagy egyszerűen csak melegre vágysz.

 

A Túlélők Viadala éppen azzal készít fel a komfortzóna elhagyására, hogy játékos formában bár, de pánikhelyzetet teremt.

5 Apokalipszis dzseki

 

Az apokalipszis-divat fontos, ha lépést szeretnél tartani a trendekkel, bár valószínűleg, valami olyan kabátra vágynál, ami biztonságban tart. A jó túlélő dzseki tűzálló, vízálló és megvéd a vegyi anyagoktól is. És akár hiszed, akár nem, ilyen Apokalipszis kabát létezik. Amellett, hogy véd és tényleg jón néz ki, és annyi zseb van rajta, amibe beleférnek a túlélő falatok, egy fejsze vagy egy könyv is, ha unatkoznál. (haha)

 

6 Mindent bíró bakancs

 

Egy jó csizma sokat ér egy világvége forgatókönyvben. Akár át kell gázolni az esőben, akár szét kell rúgni a zombikat, vagy át kell lépni valamilyen veszélyes vegyi anyagokon (mindegyik nagyon reális lehetőség), egy strapabíró csizma kötelező befektetés.

 

7 Béka (összecsukható kocsi)

 

Ha egy világvége esemény az utcára sodor, hogy vizet, szállást vagy civilizációt keress, valószínűleg szükséged lesz egy eszközre a holmijaid cipeléséhez. Persze kell egy óriási hátizsák, de abba nem fog minden beleférni, ami a túléléshez kellhet. És ha azt feltételezzük, hogy nem lesz benzin, nem lesz autó, akkor egy összecsukható kocsi, amit a kereskedésekben csak békának neveznek, megkönnyítheti a mozgásod.

 

+1 Egy Túlélők Viadala társasjáték

 

A világvége túlélőcsomagodnak nem feltétlen csak azt érdemes tartalmaznia, ami a tényleges túlélésről szól. Amíg várod a világvégét, addig játékosan fel is készülhetsz a legextrémebb helyzetekre a barátaid körében a Túlélők Viadala társas három izgalmas játszmájában (ebből sem hiányoznak a zombik). Ebben a játékban olyan cserkésztechnikákat ismerhetsz meg, amelyek felkészíthetnek egy váratlan és extrém élethelyzetre is.

 

Nem hiszed? Nézz bele a játék kártyáiba!

Kapcsolódó cikkek