női logika

Női logika – 7 dolog, amit nem értenek a férfiak

A legtöbb férfi számára a női logika megértése felér egy világszabadalom feltalálásával. De vajon tényleg ennyire bonyolult a nők megértése? A tudomány meglepően más eredményre jutott ebben a témában.

 

A “női logika” és a “férfi logika” fogalmakat sok esetben a sztereotípiák alapján alkotják meg és nem tudományos alapon. Az ilyen megkülönböztetések a nők és férfiak általánosított jellemzőit és magatartásformáit tartalmazzák, és nem tükrözik a valóságot.

 

Az emberek gondolkodása és magatartása sokkal inkább személyes élettörténetük, családi és kulturális hátterük, érzelmeik és értékrendjük függvénye, mintsem a nemüké. Az ilyen alapon való megkülönböztetés tehát se nem tudományos, se nem helyénvaló.

 

De akkor miért alakult ki mégis a női logika kifejezés?

 

A logika önmagában tehát nem nemtől függő, de a nők valahogy mégis másképp működnek, mint a férfiak. Ennek hátterében nem csak az életvitelük, de a hormonjaik zűrzavarai is megjelennek. A nőket többnyire érzelgősebbnek, kommunikatívabbnak és általában kevésbé agresszívnak állítják be.

 

De vajon ki ne találkozott volna már romantikus vagy egy dumagép férfival, vagy egy nővel, aki tányérokat ver a földhöz mérgében?

 

Valójában minden ember egyedi és a maga módján egyedülálló, így a nők jellemzőit és magatartásformáit sem lehet általánosítani. Az ilyen sztereotípiák akár és sértők is lehetnek a nők számára.

 

És bár tudományosan nem létezik ez a meghatározás, a közéletben nagyon is életszerű a jelenség. Nézzük meg most, mi az a hét dolog, amit nem értenek a férfiak a női logikában!

 

7 dolog a női logikában, amit nem értenek a férfiak?

 

1 Az érzelmi megnyilvánulások, például a sírás, sok férfit zavarhat, mert a legtöbb esetben nem tudják kezelni.

 

2 A nők gyakran érzelem központibbak a kommunikációban, és a férfiak nehezen értik meg ezt a hozzáállást. Ők a tényekből indulnak ki, és nem értik a cifrán körbeírt virágnyelvet.

 

3 Napjainkban egyre több nő megáll a saját lábán és úgy tűnik, nincs szükségük a férfiak támogatására. Más nők ezzel ellentétben igénylik az érzelmi támogatást. Ez teljesen összezavarja a férfiakat.

 

4 A nők sokszor részletekbe menően beszélnek dolgokról, amik a férfiak számára unalmasak vagy értelmetlenek lehetnek. Órákon át hallgatják a nőt és csak a lényeg nem megy át. Utána meg megy a hiszti, hogy „nem figyelsz rám”.

 

5 A nők általában fontosabbnak tartják a kapcsolataikat, míg a férfiak gyakran fókuszálnak a céljaikra. A nők számára az érzelmi biztonság és a kommunikáció adja meg a stabilitást, a férfiaknak pedig az anyagi biztonság.

 

6 A nők gyakran fontosabbnak tartják az érzelmeket a racionalitásnál. Sokszor érzésből és intuícióból döntenek, és a racionálisan gondolkodó férfit ez teljesen kiboríthatja.

 

7 A nők gyakran fontosabbnak tartják az egyenjogúságot, míg a férfiak gyakran a tradicionális nézeteket képviselik. Ha egy nő túl önálló, a férfi feleslegesnek érezheti magát, és máris kikapcsol nála a vadászösztön és a vágy. „Mit keresek én itt, ha nincs is rám szükség?”

 

páros játszma társas

Hogyan értheted meg férfikánt a női gondolkodást?

 

Férfiként fontos, hogy figyelmesen meghallgasd a női partnered gondolatait és érzéseit. Mielőtt elkezdenéd az „észt osztogatni”, kérdezd meg, hogy csak meghallgatásra vagy tanácsra vágyik a társad. ha nem értesz valamit, azonnal kérdezz rá (ne akkor, amikor már vitába torkollik valami, ami felett elsiklott a figyelmed).

 

Próbáld meg beleképzelni magad a nő helyébe! Az ő szemszögéből látni a dolgokat. Tudjuk. Ez nem könnyű, de tanulható.

 

Ha jobban meg szeretnéd érteni a párod, szerezd be a Páros Játszma felnőtt társasjátékot és a nyugodtabb pihenős napjaitokon játszatok le pár kört egy Egypáros játszmával.

 

A játék során választ kaphatsz azokra a kérdésekre is akár, amiket sosem mernél feltenni neki, és olyan szituációkról is őszintén és játékosan beszélgethettek, ami közelebb visz benneteket egymáshoz kommunikációs szinten. Nézz bele az Egypáros játszma menetébe!

 

 

Kapcsolódó cikkek