Társasjáték hétvége - az együtt töltött idő számít

Társasjáték hétvége

Szerencsésnek mondhatják magukat azok az emberek, akiknek felnőttkorukban is megvan a hosszú ideje tartó, jól bevált baráti társaságuk. Ahogy egyik barátunk megfogalmazta: „A társasjáték hétvége több mint puszta időtöltés. Ez több, mint egy szimpla társasjátékos hétvége a haverokkal. Ez az, ami igazán összehoz bennünket, és mindannyian nagyon jóban vagyunk egymással, egészen középiskolás korunk óta.”

Elvégre az, hogy valaki megállapodott, teremtett magának egy jól működő egzisztenciát, nem jelenti azt, hogy vége a szórakozásnak. Nem jelenti, hogy megszűnik a játékos programok és aktív kikapcsolódás időszaka. Mit jelent nekünk a társasjáték hétvége fogalma?

Társasjáték hétvége, ami a felnőttek legjobb szórakozása

 

 

Túlélők Viadala társasjátékMondjon akárki, akármit, még egy felnőtt számára is az egyik legszórakoztatóbb elfoglaltság a játék. A kihívás, a szerencse kiszámíthatatlan forgandósága, hatalmas röhögések, a régi élmények felidézése a játék forgatagában. Haverok, buli, Fanta, ahogyan mondani szokás.

Ha sokan vagyunk a bandában, akár egyszerre több, külön asztalnál, szimultán is folyhat a játék. Lehet egyszer az egyiket, másszor a másikat kipróbálni. Akinek pedig az jön be, lehorgonyoz egyféle játéknál, és sorban szembe kerül a kihívókkal, amíg végső győzelmet arat. (Feltéve persze, ha a dobókocka fordulása is engedi.)

Társasjáték hétvége – nem mindig tökéletes játékosokkal

Vajon ahhoz, hogy egy barátokkal együtt töltött társasjáték hétvége tökéletesen teljen, az kell, hogy mindenki kiváló játékos legyen? Elvégre nem lehet az összes haver sem elvakult társasjáték-mániás, sem kiváló stratéga, netán gyors reakcióidejű kvízguru.

A profiknak nyilván kissé lehangoló lehet ilyenekkel összeállni. Vagy azért, mert lassítja, unalmassá teheti a játék menetét, vagy azért, mert ilyen ellenfelet megverni inkább szégyen, mint dicsőség. Ettől függetlenül azonban, ha jó barátokról van szó a játékosok szintje nem mindig lehet kizáró ok.

Másrészt viszont ha valaki számára az a legfontosabb, hogy magas szintű játékosokkal játszhasson, akkor úgy kell összeállítani a társaságot, hogy mindenki azonos kihívásként értékelje a játékot.

Társasjáték hétvége, amikor a játék élménye köt össze minket

Buliszerviz társasjáték - A partibeindító. A házibulik elengedhetetlen kelléke. Bohema Games társasjátékok

Egy olyan társaság, akik tagjai régóta ismerik egymást, talán képesek felül emelkedni ezeken a különbségeken. A legjobb, ha már korábban, a szervezéskor pontosan tisztázzuk, hogy ezeken a társasjáték hétvégéken nem a véres csaták és hódító győzelmek a legfontosabbak.

Ahogyan ezt a játékfanatikusok* már oly találóan megfogalmazták: “Ha arról van szó, hogy együtt vagyunk a barátainkkal, akkor nem az számít, hogy mennyire jó vagy rossz játékosok. Igazság szerint még azt az állítást is megkockáztatnám, hogy SOSEM az számít, hogy a többi résztvevő mennyire jó vagy rossz játékos…”

A társasjáték hétvége, tehát sokkal inkább a baráti kapcsolatok ápolásáról, mint a győztes kikiáltásáról szól. Persze jó érzés elsőként, elügyesebben, legjobb stratégiának köszönhetően tarolni, de még jobb érzés azokkal értékes időt tölteni, akikkel már hosszú évek óta barátok vagyunk.

*Forrás itt, utolsó megtekintés: 2020-02-18

Kapcsolódó cikkek