Társasjáték 18 év felett

Társasjáték 18 év felett – elvégre nemcsak a 17 éveseké a világ

A társasjátékozás reneszánszát éljük napjainkban. Társasjáték 18 év felett: a népszerűség csúcsára tör ez az ideig-óráig elfeledett szórakozási forma.

Hogy miért mondjuk ezt? Több okunk is van erre:

  • mert országszerte rengeteg társasjátékklub található, sőt, a számuk folyamatosan nő;
  • mert Magyarországon évente 200-300 új társasjáték jelenik meg (szinte több mint könyv…);
  • mert, ha hihetünk az adatoknak, mintegy milliónyi ember múlatja úgy az időt, hogy rendszeresen összeülnek egymással egy kicsit társasozni;
  • és mert azok száma is legalább százezres nagyságrendű, akik rendszeresen társasoznak.

És mindezt úgy, hogy mi egy kis nemzet vagyunk. Ami pedig még érdekesebb: az adatok kapcsán nem csak a gyerekekről beszélünk, hanem a tizennyolc év felettiekről is.

Társasjáték 18 év felett – mit szeretnek rajta a felnőttek?

A társasjáték 18 év felett is népszerűA valóság az, hogy a társasjáték tökéletes kikapcsolódást, sőt izgalmas élményeket nyújthat bármelyik felnőtt számára. Ekkora kínálatból ugyanis mindössze csak arra van szükség, hogy ki-ki megtalálja a neki valót.

Mindez annak ellenére érvényes, hogy a számítógép, az okostelefonok, egyszóval a virtuális világ komoly konkurenciát jelenthet a táblás társasoknak. Gondoljuk mi, pedig valójában korántsem így van.

De térjünk vissza az eredeti kérdésre: mit élveznek tehát a 18 év felettiek egy ilyen egyszerű játékon, mint a társas? Ráadásul a hagyományos változat?

A válasz talán nem is olyan meglepő. De talán az a legegyszerűbb, ha lefestem neked a szituációt.

Végy egy hangulatos helyszínt. (Ami lehet akár társasjátékklub, de simán csak a te vagy barátaid kellemesen barátságos otthona.)

Végy egy pár embert magad köré. Olyan embereket, akiket ismersz, olyannyira, hogy félszavakból is megértitek egymást, akiknek elég a szemébe nézni, hogy érezd, mire gondol. Akinek egy pislogásából rögtön tudod, éppen milyen hangulatban van. Akikkel közös az értékrended, hasonló az ízlésed. Akikkel nincs szükség mély, húsba vágó lelki beszélgetésekre – mert ennél sokkal nagyobb élményeket szereztek, miközben még jobban megismeritek egymást.

Végy egy drámai helyzetet – ami igazából nem is valódi, hanem mások által mesterségesen teremtett.

Azaz a társasozás előnyei:

Egyszóval, ha igazán röviden és tömören akarnánk megfogalmazni: a (társas)játék tulajdonképpen teljesen olyan, mint az élet maga, viszont egy, a szokásos stressz és görcsök nélküli helyzetben. A társasozást bármikor újrakezdheted, és mindig van újabb lehetőséged valami teljesen mást kipróbálni. 

Ajánlott társasjátékok 18 év felett

 

Túlélők Viadala társasjáték
Túlélők Viadala társasjáték
Buliszervíz társasjáték
Buliszervíz társasjáték

 

Kapcsolódó cikkek