Szingli karácsony

Szingli karácsony – 6 tipp az ünnepek túléléséhez

Szingli karácsony. Talán az egyedülléttől retteg a legtöbb ember az év legszentimentálisabb időszaka előtt. Ha szingli vagy, és magányosnak vagy egyedül érzed magad, tudd, hogy nem vagy egyedül ezekkel az érzésekkel.

Miért rossz egy szingli karácsony?

Sajnos az egyedüllét érzését a média csak fokozza. A filmek, a televíziós műsorok és még a reklámok is olyan történeteket osztanak meg, amik még jobban kiemelik a szinglik „másságát”. Ráadásul az év végi ünnepi és parti meghívókon az is szerepel, hogy „…szeretettel meghívunk téged és párod”.

Az ünnepek során hajlamosak vagyunk felülértékelni a jókat és a rossz érzéseket is. Amikor viszont eluralkodik valakin a magány érzése, nehéz az élet szép oldalát látni.

Szerencsére rengeteg olyan dolgot megtehetsz ebben az időszakban, ami pozitív irányba billenti az érzelmi mérleget, és segít akkor is élvezni az életet, ha éppen pár nélkül vagy.

Íme néhány tipp, amit már idén is bevethetsz, hogy túléld a szingli karácsonyt, és ha szerencsés vagy, még össze is jöhet valami…

Szingli karácsony – 6 tipp az ünnepek túléléséhez

1 Fogadd el, hogy szingli vagy és szeresd önmagad!

Ne engedd, hogy a kétségbeesés gondolatai vagy érzései olyan dolgokra csábítsanak, amik nem te vagy, csak azért, hogy társat találj. Ez különösen fontos, ha nem rég szakítottál. Adj időt magadnak és értékeld azt, amid van. Ha attól megkönnyebbülsz, beszélj róla a barátaiddal vagy az ismerőseiddel.

2 Nézd reálisan a dolgokat!

Tudjuk, hogy az ünnepek közeledtével a reményeidről és a vágyaidról fantáziálsz, de légy realista önmagaddal. Keresd az apró pozitív dolgokat, és ezekre koncentrálj, ne pedig arra, ami hiányzik. Örülj annak, hogy együtt lehetsz a családoddal, hogy a barátaid elhívtak egy szilveszteri bulira, hogy lesz időd magaddal és a hobbijaiddal foglalkozni.

3 Oszd meg az ünnepeket másokkal!

Bár a karácsony jó alkalom, hogy a családoddal töltsd, másokkal is megoszthatod ezeket a napokat. Hívd fel a barátaid, beszélgess a kollégáiddal, lehet, hogy többen is vannak, akik hasonló cipőben járnak. Szervezz egy karácsonyi házibulit és vessétek bele magatokat a falatozásba és a játékba. Ha nincs ötleted, mivel üssétek el az időt, most adunk egy szuper tippet, amivel a túlélést is gyakorolhatjátok.
Szerezd be a Túlélők Viadala felnőtt társasjátékot, és vessétek bele magatokat az izgalmas élményekbe! A társas Áramszünet Télen témájú játéka különösen aktuális lehet most a hosszú és sötét délutánokon és estéken. Ki tudja, lehet, hogy használni tudjátok majd a játékban szerzett ismereteket a gyakorlatban is…

Szereplők - Túlélők Viadala

4 Legyél hálás!

Ahelyett, hogy arra összpontosítanál, ami hiányzik, figyelj a meglévő jó dolgokra. Minél többet gondolsz és beszélsz a jóról az életedben, annál inkább jól fogod érezni magad. Ha megváltoztatod gondolataidat és cselekedeteidet, a kellemes érzések előbb-utóbb utolérnek.

5 Tegyél valamit másokért!

Tegyél valamit másokért, még akkor is, ha nem kapsz cserébe semmit. Amikor valami jót teszünk másokkal, az új perspektívába helyez bennünket is a saját szemünkben. Értékesnek és jónak érezzük magunkat.

6 Tartsd a régi hagyományokat és vezess be újakat!

A hagyományok szentimentális érzéseket váltanak ki belőlünk. A régiek a folytonosságot erősítik az átmeneti időszakban, az újak pedig segítenek alkalmazkodni az új élethelyzetekhez. Gondold át, mik azok a dolgok, amik örömmel töltenek el, de korábban nem szenteltél rá időt, és kezdj bele valami újba.

Mindenekfelett pedig ne feledd, hogy az ünnepek nem tartanak örökké, és állj készen arra, hogy nekivágj egy új és boldogabb évnek.

Tedd izgalmassá az ünnepeket! Nézz bele a Túlélők Viadala társasjátékba, szerintünk azonnal kedvet kapsz hozzá és a barátid is élvezni fogják a kalandokat!

Kapcsolódó cikkek