Férfibarátság fontossága

Férfibarátság fontossága: ezért kellenek a ’haveros’ napok

Férfibarátság fontossága. A nők gyakran nem értik, mire a sok haveros összejövetel, de valójában a férfiaknak sokkal nagyobb szükségük van haverokra, mint azt gondolnánk.

A férfiak egészségére a legnagyobb veszélyt a magány jelenti. De ami még ennél is nagyobb kihívást jelent számukra, az, hogy bevallják mindezt, és hogy sehol sem tanítják meg számukra a férfibarátság fontosságát.

Férfibarátság fontossága

A közegészségügyben állandóan az elhízás és a dohányzás veszélyeiről beszélnek, és minden egyéb fizikai beavatkozásról, de a szociálisan elszigetelt és magányos emberekről kevés szó esik. Holott a magánynak kézzelfogható és súlyos következményei lehetnek.

A magány félrevezető hormonális jeleket küld, átalakítja a viselkedést irányító gének molekuláit, és egy csomó más rendszert kizökkent a normál kerékvágásból. A magány szó szerint ’ölhet’ is.

Fiatal fiúként a férfibarátság magától jön. De ahogy a fiúk felnőnek, a félelem veszi át az uralmat. A fiúk már késő serdülőkorban tudják, hogy a szoros férfibarátságuk veszélyezteti őket, mert éretlennek vagy melegnek bélyegezhetik őket. Ezért a srácok gyakran elhanyagolják a barátaikat, csajozni kezdenek, aminek a következménye egy érzelmileg sztoikus és elszigetelt férfinemzedék lesz, akik csendben szenvednek a magánytól.

Ezért kellenek a ’haveros’ napok

A Spancserek (I love you, Man) című filmben Peter nehéz akadályba ütközik, amikor az esküvőjét tervezi. Kevés film ragadja meg jobban a felnőttkori barátkozás nehézségeit, mint a Spancserek. Peter-nek nincs férfi legjobb barátja, mert mindig csak csajozott. Fogalma sincs, hogyan szerezzen barátokat az esküvőjére, így jobb híján a bátyja látja el tanácsokkal, hogyan alakítson ki egy-egy bromance-ot (férfibarátságot).

Sok férfi nem tudja, hogyan szerezzen magának barátot, mert csak azt tanítják meg nekik, hogyan hívjanak el lányokat randevúzni. Férfibarátok nélkül azonban nagyon magányos lehet egy férfi, hiszen, egy nővel teljesen másképp kell és tud megnyílni és kommunikálni.

Az emberek folyamatos időhiányban vannak. Próbáljuk egyensúlyba hozni a munkát, a magánéletet és az egyéb elfoglaltságokat, és gyakran az első dolog, amit eldobunk, a barátaink.

Ne hanyagold el a barátaid

Ennek ellenére a férfiak ugyanúgy vágynak az intim barátságokra, mint a nők. A barátok hiánya először szégyenérzettel jár, végül ez fordul magányba. És mivel a férfiak ösztönösen nem mutatják ki az érzéseiket, a magány elszigetelődéshez és depresszióhoz vezethet.

A kötelező munkahelyi kapcsolatokkal eltöltött időnek semmi köze a barátsághoz vagy az intimitáshoz. Nem elégíti ki az összetartozás iránti igényt.

A baráti kötelékek elmélyítéséhez, és a férfi magány megszüntetéséhez minőségi időre van szüksége az erősebb nemnek.

Uraink! Bár a nők nehezen viselik az elvonulásaitokat, tudják, hogy egy vidám és kötetlen haveros este vagy nap után boldogabban és energikusabban tértek vissza az normál életbe. Ez nektek is jó, és a környezeteteknek is.

Buliszerviz játéktábla

Bulizásra fel!

Menjetek el sörözni, járjatok el közösen sportolni, szervezzetek egy-egy hétvégi pasis elvonulást, ahol minden csak rólatok szól, úgy, ahogy ti szeretitek. Apropó elvonulás. Ha szeretitek egymást ugratni, és a poháremelgetés helyett vagy mellett szerettek izgalmas játékokat kipróbálni, akkor a Buliszerviz felnőtt társasjátékot nektek ajánljuk. Ebben a játékban nyugodtan elengedhetitek magatokat. Kifújhatjátok egymás orrát, vagy akár a hónaljatokkal f.ngást is imitálhattok.

Jól hangzik, ugye!

Nézz bele a társasjáték paklijába, és szerezd be a party indító játékok legmenőbb társas

 

 

Kapcsolódó cikkek