Gyors ismerkedés

Gyors ismerkedés – kerüld a gyorstüzelő kérdéseket

A társkeresés világában a gyors ismerkedés kulcsfontosságú, hiszen minél előbb látsz bele a másik valódi énjébe, annál kevesebb időt vesztegetsz el, vagy jó esetben, tudsz elköteleződni.

Vannak emberek, akiknek nem okoz nehézséget az ismerkedés, lehet, hogy neked is van ilyen ismerősöd. Elég nekik 10 perc, és úgy csevegnek másokkal, mintha évek óta ismernék egymást. De nem mindenkinek ilyen akadálymentes a gyors ismerkedés, vannak, akiknek nem könnyű a kapcsolatteremtés.

Amikor egy új emberrel kezdesz el ismerkedni, erős kísértést érezhetsz, hogy sablonos kérdések hosszú listájával ostromozd. Bár a klasszikus kérdések jó kiindulópontok, és elengedhetetlenek a kommunikációhoz, ez csak egy része az egyenletnek.

Nézzük meg a gyors ismerkedés trükkjeit, hogy az apró jelekből is tudj olvasni.

A gyors ismerkedés titka – tegyél fel valódi kérdéseket

Oké. A kérdések elengedhetetlenek, hiszen ezek nélkül nehezen tudnál kapcsolatot teremteni bárkivel is. De a random vagy közhelyes kérdések helyett érdemes olyanokkal próbálkozni, amik valóban érdekelnek is. Ha például nem vagy egy nagy moziba járó, ne azt kérdezd meg, hogy milyen filmet látott utoljára a másik. Elég ciki lenne, ha nem tudnál a filmekről beszélgetni.

Inkább olyan kérdésekre koncentrálj, amik előrébb viszik a beszélgetést.

Képzeld csak magad egy olyan beszélgetésbe, ami úgy nézne ki, mint egy állásinterjú, amire nem vagy felkészülve, vagy a sokadik találka után már nagyon unod!

Mi a középső neved?
Mi a kedvenc ételed?
Van háziállatod?
Stb…

Ahelyett, hogy véletlenszerű kérdéseket tennél fel, hagyd, hogy a beszélgetés vezessen, és keress jelzéseket a másik személytől. Például, ha észreveszed, hogy a másik fél slusszkulcsán egy kutya lóg, feltehetően van kutyája. Mondd inkább ezt: „Ó, milyen aranyos! Neked is van kutyád?”

Ne feledd, nem kell mindent megkérdezni, ami eszedbe jut. Az emberek idővel sokféle információt adnak magukról.

Kerüld a ’gyorstüzelő’ kérdéseket

Tegyük fel, hogy most találkoztál valakivel, aki igazán nagyszerűnek tűnik. Határozottan érzed, hogy barátok lehettek, talán több is. És ha egyszer érzed az érdeklődés kezdeti szikráját, akkor minél hamarabb többet szeretnél megtudni a másik félről.

De nem biztos, hogy a legjobb lépés a sok kérdés feltevése. Egy átgondolt kérdés több információt adhat, mint sok apró.

Például, ha a családjáról szeretnéd kérdezni, ezt is mondhatod: „Sok időt töltesz a családoddal?” Erre a kérdésre vélhetően több információt tartalmazó választ fogsz kapni, mintha csak annyit kérdeznél, hogy vannak-e testvérei.

Ha szépen alakul az ismerkedés, valószínűleg még azokra a kérdésekre is választ kapsz, amiket magadtól fel sem tennél.

Gyors ismerkedés – Páros Játszma party

A mai világban nem könnyű az offline térben is megnyílni, ráadásul a COVID-19 miatt sok szempontból korlátozottak is a lehetőségeink. Ha komolyabban ismerkedsz valakivel, aranyos gesztus lehet, ha kötetlenül elhívod egy baráti összejövetelre.

Egymás megismerése sokkal könnyebb, ha laza és vicces környezetben történik.

Páros Játszma társasjáték - Ismerkedj okosan! - Bohema Games társasjátékok tartalma

 

A Páros Játszma felnőtt társasjáték segítségével az ismerkedő felek megtörhetik a jeget, erősíthetik a kapcsolatukat és egyszerűen jól érezhetik magukat.

Ezt a csoportosan és párban is játszható társast amolyan ’jégtörőnek’ is felfoghatod, ami lehetőséget teremt a felszabadult és őszinte, néha pedig őrjítően vicces hangulatra. Ha még ezek után is tetszetek egymásnak, és jobban összecsiszolódtok, elővehetitek a játék két páros lapjait is, amikből megtudhatod azt is, mennyire ’piszkos’ a fantáziája a kiszemeltednek.

Nézd meg a Páros Játszma több páros lapjait, és szerezd be a játékot, hogy egy buli ne múljon el vicces faggatolózós játék nélkül!

 

Kapcsolódó cikkek