Stresszoldó házibuli

Stresszoldó házibuli: a legjobb, amit tehetsz a jólétedért

Sokkal jobban járnánk, ha kiengednénk játszani a bennünk élő gyermeket akár csak egy stresszoldó házibuli erejéig is.

Sok embernek megterhelő kötelezettségei vannak, amelyekről gondoskodniuk kell, egészen addig a pontig, hogy a szórakozás már felesleges luxusnak tűnik. A szórakoztató tevékenységek bevonása az életünkbe azonban az egyik legjobb stresszoldó kikapcsolódás, amit csak tehetünk.

Sokunknak annyi feladat és nyomás van a hátán, hogy könnyűnek tűnik a szórakozást a prioritási lista aljára tenni, holott sokkal jobban járnánk, ha kiengednénk játszani a bennünk élő gyermeket akár csak egy stresszoldó házibuli erejéig is.

Stresszoldó házibuli: a legjobb, amit tehetsz a jólétedért

A szórakozásnak és a házibulinak rengeteg előnye van. Olvass tovább és meríts ihletet a szórakozáshoz és a kikapcsolódáshoz még ma, és nézd meg, hogyan érzed magad utána!

Eustressz, azaz jó stressz

A stressz szó hallatán a legtöbbünknek valami rossz és kényelmetlen helyzet vagy veszteség ugrik be elsőre. A stressznek ugyanakkor több fajtája létezik, az egyik ilyen az eustressz, azaz a jó stressz, ami rövid- vagy középtávon jókedvűvé tesz, fokozza a teljesítményt és az energiát: visszaadja az életkedvet és a lendületet. Ilyen stressz lehet, amikor új munkahelyre kerülsz, megházasodsz, gyermeked születik vagy elmész egy házibuliba és jól kitombolod magad.

Egy jó bulihoz nem kell sem alkohol, sem hetekig tartó szervezkedés. Elég, ha van egy Buliszerviz társasjátékod és áthívod a barátaid egy pár órás önfeled hülyülésre. Minél gyakrabban vagy vidám társaságban, annál lazábba fogod kezelni az élet kihívásait is.

Buliszerviz társasjáték - A partibeindító. A házibulik elengedhetetlen kelléke. Bohema Games társasjátékok
Buliszervíz társasjáték

Pozitív hozzáállás

Ha rendszeresen szórakozol, akkor kevésbé érzed magad túlterheltnek a téged ért mindennapos stresszhatások miatt. Ez segíthet megváltoztatni az életmódbeli stresszorokhoz való hozzáállásodat. Ha a jó dolgokra fókuszálsz és a pozitív kimenetelekre, akkor másképp állsz hozzá a kihívásokhoz is. Sajnos nehézségek vannak és lesznek is, de az, ahogyan ezekhez állsz, megkönnyítheti vagy megnehezítheti az életed. Te melyiket választanád?

Nevetés

Közhelynek hangozhat, de igaz: a nevetés az egyik legjobb ’gyógyszer’. A nevetés számos egészségügyi előnnyel jár, tehát minél többet nevetsz az életedben, annál jobbat teszel az egészségednek. Nyugodtan engedd szabadjára mosolyodat a munkahelyeden. Ha nem viszed túlzásba, a főnököd azt fogja gondolni, hogy jól érzed magad a csapatban és nő a bizalma az irányodba. Nevess a boltban, ha egy cuki kisgyereket látsz egy patisszonnal a fején. Nézz szórakoztató filmeket vagy humoristákat. Egyszerűen csak nevess!

Erős kapcsolatok

Az egészséges kapcsolatok nagyszerű stresszoldó forrásai lehetnek az életednek. Tudtad például, hogy azok a párok, akik rendszeresen együtt vesznek részt különféle tevékenységekben, boldogabbak, mint azok, akik külön utakat járnak? Egy-egy stresszoldó házibuli tehát nem csak a mindennapos nyomást veszi le időszakosan a vállunkról, de közelebb is hozhatja a párokat egymáshoz. Ez aztán az igazi győztes-győztes megoldás!

Közösségi stresszoldás

A barátokkal együtt töltött minőségi idő, a szórakozás, a házibulizás segít megőrizni a támogató baráti kötelékeket és hozzájárul az egész társaság általános stressz-szintjének a csökkenéséhez. Az erős barátságok és a közösség érzése összefüggésbe hozhatók a hosszú élettartammal, az alacsonyabb stressz-szinttel és a jobb egészségi állapottal.

Kiégés minimalizálás

Az életed felpörgetése érdekében végzett rendszeres szórakoztató tevékenységek segíthetnek elkerülni a kiégést. A kiégettség érzése abból adódhat, hogy stresszes, kiszámíthatatlan, nehezen teljesíthető elvárásokkal és kevés elismeréssel járó munkád van. Az egyik módszer, amit megtehetsz, hogy megszabadulj az ilyen típusú munkahelyi stressztől, az, hogy apró jutalmakat adsz magadnak. De létrehozhatsz olyan támogató baráti csoportot is, ahol egymást dicséritek olyankor, amikor elértek valami fontosat az életetekben. Ehhez kitűnő választás egy stresszoldó házibuli, ahol miután kibeszélitek magatokat, adhattok a szórakozásnak is.

Buliszerviz – stresszoldó házibuli pia nélkül

Ugye te sem gondolod, hogy le kellene innod magad a földig, hogy megfeledkezz egy kis időre a problémáidról? Nézz bele a Buliszerviz társasjáték menetébe és egy percet se gondolkodj azon, hogy legközelebb min fogjátok boldoggá nevetni magatokat!

 

Kapcsolódó cikkek