Osztálytalálkozó

Osztálytalálkozó: így kerüld el a klikkesedést

Egy osztálytalálkozó mindig nagy izgalommal és várakozással tölti el az embereket, de amikor együtt van a régi csapat, gyakran nehéz megtörni a jeget vagy a klikkesedést. 

Ha osztálytalálkozót szervezel, olvasd el tippjeinket, hogy oldott legyen a hangulat és elkerüld a klikkesedést!

Osztálytalálkozó: így kerüld el a klikkesedést

Sok felnőtt meglehetősen gátlásos és tartózkodó, amikor újra találkozik a rég nem látott ismerősökkel. Ők gyakran szótlanok, vagy csak 1-2 emberrel beszélgetnek, esetleg távolról figyelik a történéseket: egyszóval kell nekik egy kis idő a feloldódásra.

Most – a szokásostól eltérően – egy kedves történetet mesélünk el, ami bár nem velünk történt meg, de legközelebb követni fogjuk a példát. Talán te is.

Osztálytalálkozó: felkészülés az oldott hangulat titka

Egy kedves ismerősünk a 30. középiskolai találkozóját szervezte. Tudod, ő az a típus, aki folyton zsizseg, mindent előre megtervez és a szervezést sem bízza a véletlenre. Mindenkire név szerint emlékszik, akivel lehet, tartja a kapcsolatot, szóval tudja, mennyire vegyes a társaság.

És itt jön az első pont.

Akkor szervezz osztálytalálkozót, ha érzel magadban elég energiát és szenvedélyt, hogy végig vidd a program minden egyes lépését.

Ez a rendkívüli ember már hónapokkal az esemény előtt létrehozott egy Messenger csoportot, amiben tájékoztatta az embereket az osztálytalálkozó idejéről és helyéről. Persze volt egy kis segítsége, mert az egyik osztálytárs – aki egy kulcsosházat üzemeltet egy erdő közepén – felajánlotta a helyszínt.

Apropó helyszín.

  • Egy kulcsos ház, vagy egy tanya, ahol ismeretlenektől háborítatlanul lehet eltölteni egy hétvégét, ideális helyszíne az osztálytalálkozónak. A több napos – általában reggeltől másnap délig tartó – program és a nevezzük ’ingerszegényebb’ környezet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyben maradjon a társaság.

 

De az ismerősünk itt nem állt meg.

  • Minden egyes osztálytársat személyesen is felhívott, így már előzetesen olyan információkhoz jutott, amivel, mint egy ceremóniamester irányítani tudta később a beszélgetést, ha az megrekedt valahol.
  • A Messenger csoportban egy kérdőívet hozott létre, amiben mindenki megírhatta a testsúlyát (kiszámolták az átlag testsúlyt), hogy kinek mije fáj, milyen gyógyszereket szednek, hányszor váltak el vagy nősültek újra, hány unokájuk van és még sok más érdekességet.

 

Ennek köszönhetően még az osztálytalálkozó előtt elkezdett forrni a levegő. Mindenki aktívan chatelt és egyre kíváncsibbak lettek egymásra.

  • A közös főzőcskézés, a pénzbedobás ötlete szintén közelebb vitte a csapatot. Volt, aki bort ajánlott fel, más egy zsák krumplit, akadt olyan is, aki a főzést vállalta magára.

 

Egyszóval kommunikáltak.

 

Programlehetőségek

Egy természetközeli helyszín remek lehetőségeket tartogat a közös programokhoz. Ismerősünknél felmerült az erdőjárás, a közös focizás, a bográcsozás, a kötetlen és az irányított beszélgetés. A korábban begyűjtött információk felolvasása és kiértékelése. (A részleteket nem árulhatjuk el.)

Buliszerviz doboz tartalma

De mivel ő egy igazi játékmester, becsempészte a Buliszerviz felnőtt társasjátékot is a csomagtartójába biztos, ami biztos alapon. Ha mégis klikkesedne a banda, ez a társas garantáltan egy nyájba tereli az embereket, sőt mit több, féktelen nevetésben végződik a közös játék.

Bár ez a társas maximum 8 főnek van kitalálva, kis leleményességgel több ember is aktiválható vele az osztálytalálkozón. Vagy amíg egy csapat játszik, a többiek hasukat fogva nevethetnek rajtuk.

Szó, mi szó, 30 év után újra összejött a csapat, és talán már te is kitaláltad, a szervező menedzser nem igen hagyott lehetőséget a klikkesedésre.

A Buliszerviz társasjáték persze nem csak egy osztálytalálkozón arat fergeteges sikert, hanem más baráti vagy családi bulikban is. Nézz bele a játékmenetbe, és szerezd be a partibeindító játékot!

 

 

Kapcsolódó cikkek