Mitől vonzó egy nő

Mitől vonzó egy nő a férfiak szemében?

Vajon mitől vonzó egy nő a férfiak szemében? A nők gyakran összezavarodnak, amikor a vonzerejükről van szó. Míg a vonzerő gyakran preferencia és észlelés kérdése, gyakran előfordul, hogy a férfiak más szempontokat is figyelembe vesznek, amikor elköteleződnek egy nő irányában. Természetesen a fizikai megjelenés nagyon fontos, de a személyiség, az élethez való hozzáállás és a különféle viselkedési szokások ugyan olyan fontos szempontok a férfiaknál párválasztás során.

Mitől vonzó egy nő a férfiak szemében?

A nők nagy része ilyenkor a fizikai vonzerőre gondol, de a vonzerőnek vannak más szempontjai is. Gyakran a külső megjelenés önmagában nem elegendő a férfi figyelmének felhívására és megtartására. Íme három olyan tényező, amivel a legtöbb nő nincs tisztában.

1 Testi vonzalom

A fizikai vonzerő mindenki számára különböző szintű jelentőséggel bírhat. Természetesen egy sikeres kapcsolat kezdetéhez nélkülözhetetlen, hogy tetszünk egymásnak, de a fizikai vonzerő jelentősége a keresett kapcsolat típusán is múlhat. Szakértők szerint a rövid távú alkalmi kapcsolatok sokkal inkább a fizikai vonzerőre támaszkodnak, míg a hosszú távú komoly kapcsolatoknál több szempontot is alaposan körbejárnak a férfiak.

2 Pszichológiai vonzerő

A randevúk lényege az ismerkedés. A szikrát keressük, de ez az általános felfogással ellentétben elsősorban nem fizikai, hanem pszichológiai eredetű. A szikra akkor pattan ki, ha egy férfit elvarázsol egy nő személyisége, ha a beszélgetés gördülékeny, humoros, és úgy érzi, hogy folytatást akar.

3 Viselkedési vonzerő

A viselkedési vonzalom valahol a fizikai vonzerő és a pszichológiai vonzerő között van félúton. A férfiak – ha komolyak a szándékaik -, alaposan megvizsgálják a nő viselkedését is. Milyen az önbizalma, hasonló-e a beállítottsága vagy az érdeklődési köre az övével. Amikor például azt mondják, hogy a magabiztosság szexi, akkor a viselkedési vonzerőről beszélünk. A nő viselkedése legalább annyira fontos, hogy bekapcsol-e a férfi, mint a fizikai megjelenés.

Tulajdonságok, amik még vonzóbbá tehetik a nőt

A nők és a férfiak sokféle tulajdonságot találhatnak vonzónak. Természetesen mindenkinek más a fontos, de általánosságban az alábbi tulajdonságok azok, amiket a férfiak egy nőben keresnek.

Érettebb megjelenés

Egy kutatás szerint a hosszú távú kapcsolatot kereső férfiak nagyobb valószínűséggel vonzódnak az érettebb megjelenésű nőkhöz. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy vonzóbbak lennének az idősebb nők, hanem azt, hogy inkább egy olyan nőt akarnak, aki érettebb megjelenésű és gondolkodású.

Hasonlóság az anyával

Azt mondják, hogy egy nő olyan férfit keres, mint az apja, a férfi pedig olyan nőt, mint az anyja. Van némi igazság ezekben az állításokban. Felméréseket végeztek, és arra jutottak, hogy a legtöbb ember a szüleihez hasonló tulajdonságokat találja vonzónak az ellenkező neműek körében. Ezek a tulajdonságok lehet, hogy nem is annyira vonzók, sokkal inkább ismerősek és megnyugtatók.

Humorérzék

A legtöbb férfi egyetért abban, hogy egy jó nőnek jó humora van. De az, hogy a férfiak és nők hogyan ítélik meg a humorérzéket, az egy más kérdés. Egy tanulmány, melyben férfiakat és nőket vizsgáltak az általuk vonzónak tartott vonásokról, megállapította, hogy a férfiak jobban vonzódnak az olyan nőkhöz, akik nem feltétlen humorosak, de viccesnek tartják a férfi humorát. Hölgyeim. Nevessetek minden viccen!

Kalandvágy

Felmérések szerint a legtöbb férfit vonzz egy kalandvágyó nő. Az a nő, aki hajlandó új dolgokat kipróbálni és ésszerű kockázatokat vállalni, sokkal vonzóbb, mint egy olyan, aki nem partner a merészebb programokban.

Érzelmi felelősség

Azok a nők, akik felelősséget vállalnak saját érzelmeikért és az azokra adott reakcióikért, sokkal vonzóbbak a férfiak szemében, mint azok, akik folyton csak bűnbakot keresnek. Az érzelmi felelősség azért fontos a férfiak számára, mert tudni akarják, hogy a nő képes gondoskodni magáról, még akkor is, ha a nő életének a része akar lenni, és segíteni szeretne abban, hogy párja semmiben se szenvedjen hiányt.

Mitől vonzó egy nő? – kényelmes szexualitás

Hátsó Gondolatok társasjáték - Rossz az, aki rosszra gondol - Bohema Games társasjátékok

Azok a nők, akik jól érzik magukat a közös együttlét során, általában vonzóbbak, mint a prűdebb társaik. Ez nem azt jelenti, hogy bármit is erőltetni kellene. Sokkal inkább arra utal, hogy ha egy nő kényelmesen tud beszélni a vágyairól, vagy utal rájuk, akkor sokkal vonzóbb a férfi szemében.

Az ismerkedés során számos olyan interakció adódhat, amik segítenek kideríteni, hogy egy nő mennyire magabiztos a sikamlós területeken. A Hátsó gondolatok társasjáték merész, de egyben izgalmas játékos formában segít megismerni egymás fantáziáját, sőt, még közelebb is viheti egymáshoz az éppen ismerkedő feleket.

Nézz bele a Hátsó gondolatok társasjáték paklijába, és gyakorold a fantáziád megélését! Lehet, hogy ez segít kifogni a tóból a királyfit!

Kapcsolódó cikkek