boldog párok

10 téma, amiről a boldog párok beszélgetnek

Mindenki irigykedve nézi a boldog párokat, és arra kíváncsiak mi lehet a titkuk. A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. A jó kapcsolat a kommunikáción múlik. Igen ám, de minél régebb óta ismerjük a párunkat, annál könnyebben elfogy a beszédtéma. Sajnos egyáltalán nincs rendben és semmi jóra nem vezet, ha a csenddel lehet egy kapcsolatot jellemezni. Értelmi ösztönzés nélkül a kapcsolatok gyorsan stagnálnak. Ha új beszélgetésindítóra van szükségetek, jól jöhet nektek is ez a 10 téma, amikről a boldog párok beszélgetnek.

10 téma, amiről a boldog párok beszélgetnek

1. Élénk emlékek

Vannak olyan emlékeitek, amelyeket olyan élénken fel tudtok idézni, mintha csak tegnap történt volna? Ez lehet valami vicces, vagy valami romantikus – például egy meglepetéses kirándulás a párod kedvenc wellness szállodájába. De a fiatalkorotokban, vagy a megismerkedésetekkor legnépszerűbb zenék vagy zenekarok felidézése segíthetnek abban, hogy felidézzétek, mitől olyan különleges a kapcsolatotok.

2. A gyermekkorunk felidézése

Bújjatok a kanapéra és vegyétek elő a régi fényképalbumokat! Mondjatok el egy-egy történetet a fotókról, amik sokat elárulhatnak rólatok, amitől azzá váltatok, amik lettetek. Figyelem! Ez a beszélgetés akkor jó, ha mindkettőtök albuma kéznél van.

3. Vicces dolgok

Mondjátok el egymásnak mindennap azokat az ostoba apróságokat, amik mosolyra késztettek. Például, hogy a kollégád hasra esett a kifűződött cipője miatt miközben kávéval próbálta meglepni a csinos új kolléganőt. Vágjatok lüke fejeket, olyanokat, amik azonnal megnevettetnek benneteket. Beszéljetek olyan pajkos hangnemben, amitől azonnal huncut gondolataitok támadnak.

4. Az érzések megosztása

Az igazán boldog párok tudják, hogy értelmetlenség olyan dolog miatt haragot tartani, amit nem beszélnek át. Legyen bármilyen kellemetlen is egy téma, az érzések átbeszélése mindig segít azonosítani a problémák gyökerét.

5. A problémák megosztása

Van az a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő. Természetesen ez fordítva is igaz. A lényeg, hogy soha se félj a párod véleményét kikérni, ha a szakmai életedben problémákba ütközöl. Lehet, hogy olyan ragyogó megoldást javasol, amire magadtól sosem jöttél volna rá.

6. Kínos helyzetek elmesélése

Elcsúsztál egy jégfolton és fenékre estél mások előtt? Felejtsd el! Meghallotta a főnököd egy kínos megjegyzésed? Nevess rajta! Vannak az életben olyan apróságok, amik ugyan nem érik meg az aggódást, de jó sztorikat faraghatunk belőle, amiken napokon vagy heteken át jókat nevethetünk.

7. Apróságok kibeszélése

Egy beszélgetés kezdeményezéséhez nincs szükség eget rengető ötletekre. Csak annyit kell tennie, hogy megfigyelsz valami érdekeset, rámutatsz, és ehhez kapcsolódó kérdést teszel fel a partnerednek. Menjetek el kirándulni, nézz körbe, és vedd észre, mennyi mindenről lehet beszélgetni.

8. A boldog párok a nehéz döntéseket is átbeszélik

Egy kapcsolatban alaposan meg kell vitatni az olyan komoly döntéseket, mint a nászút, a nyugdíj előtakarékosság vagy a gyerekek beiskolázása. Lehet, hogy nem mindenben értetek egyet, de ha megbeszélitek, és közös konszenzusra juttok, garantáltan kevesebb stressz lesz az életetekben.

9. A saját csaták átbeszélése

Senkit, főleg a partneredet, nem tudod átverni azzal, ha egy láthatóan nehéz helyzetben azt mondod: semmi baj. A boldog párok tisztában vannak azzal, hogy nem az erő jelképe, ha valamelyikük egyedül akar szembe menni a világgal. Nyugodtan kérj segítséget, ha lelkileg elfáradtál, vagy hagyd, hogy megöleljen a partnered. Az ölelés és az, hogy van, aki meghallgat, bármilyen nehéz helyzetet elviselhetőbbé tehet.

10. Őszinte visszajelzések

Leggyakrabban a kommunikáció a legnagyobb különbség a sikeres a sikertelen kapcsolatok között. Az például, hogy iránymutatást adhatsz partnered számára azokról a dolgokról, amelyek bekapcsolnak (és kikapcsolnak) például egy romantikus tombolás során, nagy változást jelenthet a nemi életetek minőségében.

Így kerülnek egymáshoz még közelebb a boldog párok!

Még a jól összeszokott párok is tudnak mindig valami újat mutatni magukról, ami által jobban érthetővé válik egy-egy viselkedési megnyilvánulásuk. Igen ám, de hogyan lehet ezeket minél gyorsabban felszínre hozni, hogy ne okozzanak súrlódásokat?

Páros Játszma kártyák

A Páros játszma felnőtt társasjáték egyszerre komoly és vicces, konfliktusokhoz vagy nagy ölelésekhez vezethet, esetleg régi vágyakat kelthet életre, vagy olyan apróságokra világíthat rá, amik bosszantják a csőrödet. Ami biztos, hogy a játék során alaposan megismerhetitek egymást, és közelebb kerülhettek egymáshoz.

Nézz bele a társasjáték kártyáiba, és szerezd be a kapcsolatotok egyik legjobb kommunikációs játékát.

Kapcsolódó cikkek