Kíváncsi vagy, melyik a legjobb társasjáték felnőtteknek? Megmutatjuk, nézd meg!

Legjobb társasjátékok felnőtteknek

A legjobb társasjátékok felnőtteknek

Melyek lehetnek a legjobb társasjátékok felnőttek számára? De kezdjük ennél egy kicsit messzebbről: egyáltalán MIÉRT jó, ha felnőttek társasjátékokat játszanak?

 

A legjobb társasjátékok felnőtteknek – miért jó, ha felnőttek társasoznak?

Most tekintsünk el a legnagyobb és egyben legegyértelműbb választól, azaz attól, hogy azért szeretünk játszani, mert az szórakoztató. Hiszen mi másért űznénk, ha nem azért, mert jól akarjuk érezni magunkat?

A válasz talán meglepő lehet: az egészségünk megérzéséért. Hiszen nemcsak fizikailag fontos jó karban tartani magunkat, de mentálisan is. És azok a játékok, amelyek megdolgoztatják egy kicsit az agysejtjeinket, segítenek abban, hogy idősebb korunkban is megőrizzük értelmi képességeinket.

És ez nem csak amolyan feltételezés: nemrégiben ugyanis egy kutatással támasztották alá ezt az állítást. Ennek során több mint ezer, 70 évnél idősebb embert vizsgáltak. A vizsgálat során a memóriájukat, gondolkodási képességüket, annak gyorsaságát, valamint a problémamegoldó készségüket tesztelték, háromévente megismételve, 79 éves korukig. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy amennyiben rendszeresen játszunk nem digitális játékokat, bizony tényleg pozitív hatással van kognitív képességeinkre. Azok, ugyanis, akik korábban is folyamatosan aktívan foglalkoztak ilyenekkel, jobban teljesítettek, mint azok, akik nem.

 

A legjobb társasjátékok felnőtteknek – melyek lehetnek a legjobbak számukra?

Felnőtt társasjátékok a Bohéma Games Kft-től

Abban tehát akkor meg is egyezhetünk, hogy társasjátékozni jó. De mégis, milyenfajta játék lehet jó nekünk?

Természetesen, az, hogy kinek milyen játék a legjobb, elsősorban ízlés kérdése. A komolyabb, kihívást, gondolkodást igénylő, versengésre késztető játékok érdekelnek, vagy inkább a lazább, humorosabb, asszociációs készségeket igénylők vonzanak?

A másik szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy milyen körülmények között játszunk. Egy társas összejövetelen, barátokkal, ismerősökkel, vagy édes kettesben párunkkal?

Igazából rengetegféle lehetőség közül lehet választani, csak a bőség zavara ne riasszon el minket. Ha nemcsak puszta időtöltésre, szórakozásra vágyunk, hanem egyúttal agyunk fittségének megőrzése is számít nekünk, akkor válasszunk valami gondolkodósat. Például jó lehet olyan, ami a nyelvérzékünket, lexikális tudásunkat teszteli. És ez lehet egy kicsit frappánsabb is, mint mondjuk a scrabble. Lehet akár egy kvízjáték is, amiből kiderül, nem minden kifejezés jelenti feltétlenül csak azt, amit először feltételeznénk.

Mi, akik évek óta azzal foglalkozunk, hogy minél érdekesebb, egyedibb, szórakoztatóbb társasjátékokat fejlesszünk kifejezetten felnőttek számára, büszkék vagyunk. Nemcsak arra, hogy a visszajelzések alapján szeretik azt, amit csinálunk. Arra is, hogy munkánkkal nem elég, hogy sok kellemes percet szerezhetünk másoknak, de a mentális egészség megőrzésében is segíthetünk nekik. Ez adja a munkánk legédesebb gyümölcsét. Kívánjuk, hogy oldalunkon mindenki megtalálja a számára legjobb felnőtt társasjátékot, hogy még sok-sok évig aktív maradhasson szellemileg is!

 

Kapcsolódó cikkek