Társasjáték pároknak: mi történik, ha férfiak és nők játszanak együtt?

Társasjáték pároknak – nőknek és férfiaknak

“Férfi és nő hogy érthetnék meg egymást?
Hisz mind a kettő mást akar – a férfi a nőt, a nő a férfit.”

(Karinthy Frigyes: Capillária)*

Bizonyára nem fogunk különösebb megütközést kelteni azon kijelentésünkkel, miszerint a társasjáték alapvetően egy több résztvevős, társas tevékenység. És talán akkor tud igazán a legizgalmasabb lenni, ha férfiak és nők vegyesen vesznek részt benne – ezért is olyan népszerűek a pároknak szóló társasjátékok. Mérkőzzenek meg párok párokkal, és győzzön a jobbik!

Társasjáték pároknak – vegyesen vagy egyneműen?

Vegyük most szimplán csak a felnőtt társasjátékokat. Mikor szoktak a felnőttek legnagyobb valószínűséggel társasozni?

  • otthon, párjukkal kettesben;
  • baráti, ismerősi összejövetelen;
  • bulikban.

A nagy kérdés, hogy ilyen alkalmakkor vajon hogyan alakul a nemek aránya? Az első esetben ez nyilván túlnyomórészt 50-50%.

A másodiknál attól függ, hogy mi a barátság/ismeretség eredete. Gyerekkori legjobb haverjaiddal elütöd az időt, amíg a lányok plázáznak egyet? Vagy szingli barátnőiddel kibeszélőpartit rendezel? Ilyenkor nők és nők vagy férfiak és férfiak mérkőznek meg egymás közt, egymással.

Aztán ott a harmadik eset, ahol meg aztán végképp nemigen lehet általános tendenciákat megállapítani a férfi-nő megoszlásról.

De miért érdekes egyáltalán, hogy férfiak nőkkel társasoznak-e?

Társasjáték pároknak – a különböző gondolkodásmódok összecsapása

A kérdés a fenti idézet kapcsán merült fel. Egy nő nagy valószínűséggel nőként gondolkodik, és vélhetően a férfi agya is a társaihoz hasonlóan működik. Hogyan hat ez a közös társasjátékozásra?

Én úgy képzelem, hogy egy csupa felnőtt(?) férfiú résztvevőkből álló társasozás vagy egy női csapat játékpartija kicsit egysíkúbb, könnyen kiszámíthatóbb. A vegyes összetételben több a váratlansági tényező, legalábbis, ha Karinthyval értünk egyet.

Társasjáték pároknak – pár a pár ellen!

Természetesen könnyedén előfordulhat, hogy semmi nem igaz ezekből a teóriákból.

Páros Játszma társasjáték - Ismerkedj okosan! - Bohema Games társasjátékok tartalma
Páros Játszma társasjáték

De ha valaki mégiscsak kipróbálná, azoknak szuper szórakozás lehet Páros Játszma társasjáték. Itt ugyanis az a lényeg, hogy egymást már régebben ismerő, összeszokott párosok mérkőzzenek meg hasonszőrűekkel. Itt aztán összefoghat a férfi és a női gondolkodás a közös célért! Melyikük a jobb megfigyelő? Ki ismeri jobban a másikat? Melyik férfi/nő ismeri jobban a másik pár férfi avagy női tagját? Hogyan látom a barátomat én, és hogyan a kedvesem? Ez egyrészt rendkívül érdekes és tanulságos lehet számunkra – másrészről viszont kifejezetten vicces helyzeteket tud okozni.

Tehát biztos vagyok benne, hogy egy baráti társaságban – függetlenül attól, hogy bulizós vagy beszélgetős partiról van szó – tökéletes szórakozást nyújthat. És talán még az is kiderül belőle, megértheti-e egymást a férfi és a nő, és ki mit is akar valójában.

*Utolsó megtekintés: 2020.01.20.

 

Kapcsolódó cikkek