Kapcsolattartás a barátokkal

Kapcsolattartás a barátokkal: a boldogságod múlhat rajta

Gondoltad volna, hogy a rendszeres kapcsolattartás a barátokkal akár 50 %-kal is növelheti a hosszú és egészséges életet?

Manapság a legtöbb ember zsonglőrködik a munkahelyi és a magánéletbeli feladataival. Ráadásul ahogy múlnak az évek, egyre kevesebb idő és energia jut a barátainkra. Még ha a szándék meg is van, hajlamosak vagyunk a barátainkat háttérbe szorítani, aminek legtöbbször a kapcsolatok megszakadása a vége.

Holott a barátok és az erős társadalmi kapcsolatok nélkülözhetetlenek a boldog és kiegyensúlyozott élethez. A barátok emlékeztetnek régi, fiatal önmagunkra, támogatnak bennünket, ha bajban vagyunk, velünk együtt örülnek, ha boldogok vagyunk, és rengeteg boldog pillanattal ajándékozhatnak meg. Erről szerintünk te sem akarsz lemondani…

Szerencsére vannak módok a barátságok fenntartására, függetlenül attól, hogy mennyire vagy elfoglalt.

Kapcsolattartás a barátokkal

1 Kapcsolódj a közösségi médián keresztül

Az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook, bár nem helyettesítik a személyes találkozást, de segíthetnek abban, hogy tartsd a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akiket nem túl gyakran látsz. A közösségi médiában való rendszeres posztolgatás és állapotfrissítés viszont nem igazán mondható személyesnek. Az így kiposztolt tartalmak sokkal inkább kirakatok. Ha már Facebook, akkor használd a Messenger alkalmazást, amiben tudtok chatelni, face time-olni, vagy akár baráti csoportokat létrehozva levelezni, de személyes összejöveteleket is szervezni.

Ha nem tudtok személyesen összefutni, tarthattok Skype randevút, ahol a hang mellett szintén láthatjátok egymást a távol lévő barátokkal.

Amennyiben nagyon elfoglalt vagy, a rövid szöveges üzenetek küldésével is jelezheted, hogy gondolsz a barátodra. Ha szembejön veled valami az Interneten, amiről tudod, hogy érdekli vagy ami megnevetteti egy barátod, küldd át neki. Már ezzel is érezteted, hogy fontos a számodra.

Az online jelenlét azonban eltörpül a személyesebb kapcsolattartás mellet. Hívd fel a barátaid csak úgy random! Ne csak akkor, amikor baj van, vagy kell valami.

2 Kapcsolattartás a barátokkal a való világban

Fiatalabb korodban vélhetően természetes volt, hogy együtt lógtok a barátaiddal. Felnőttként viszont sokkal nehezebbnek tűnhet időt találni az összejövetelekre. De az idő szűkössége miatt nem kell feltétlen lemondanod a barátaidról.

A régi barátaiddal, akikkel szoros kötelék tart össze, határozzatok meg ’baráti napokat’.

Legyen ez hetente, havonta, vagy évente egy-egy nap. A lényeg, hogy amiben megállapodtok, ahhoz tartsátok is magatokat. Egy kis könnyebbséget jelenthet, és még szórakoztatóbb is lehet, ha csoportosan tartjátok a kapcsolatot ahelyett, hogy mindenkivel külön-külön találkoznál.

Férfiak eljárhatnak közösen sportolni, iszogatni, horgászni, vitorlázni, vagy bárhová, amit mindenki élvez. A hölgyek elvonulhatnak egy szépítő napra, kávézóban trécselhetnek, de egy közös shoppingolás is jó program lehet.

Persze a kapcsolattartás Alfája a házibuli.

Házibulit gyakorlatilag bármilyen apropóból tarthattok. Ez lehet egy születésnap, egy évforduló, egy kerti party, egy esküvő előtti buli vagy az azt követő after party, egy munkahelyi kinevezés, bármi. A jó hangulat összetevőiről azonban ne felejtsetek el gondoskodni. Ha szeretitek a humoros, hahotázós játékokat, akkor a Buliszerviz felnőtt társasjáték ne hiányozzon a party kellékekből!

Buliszervíz lufik

3 Légy jó a felköszöntésekben

Ha nem találkozol gyakran a barátaiddal, könnyen elfelejtheted az olyan dolgokat, mint a születésnapjuk vagy a névnapjuk. Az elfoglalt élet nem lehet ürügy arra, hogy megfeledkezz ezekről a jeles napokról. Ha mégis, akkor azt a barátaid úgy fogják értelmezni, hogy nem fontosak számodra.
Ha jelen vagytok például a Facebookon, akkor már napokkal előre láthatod, mikor aktuális egy-egy köszöntés. De a telefonodon is beállíthatod ezeket a fontos dátumokat, hogy emlékeztessenek.
Figyelj azonban arra, hogy a szívbéli barátiadat ne csak egy rövid üzenettel köszöntsd fel, hanem szánj időt egy tartalmasabb telefonos beszélgetésre, ha nem jönne össze egy házibuli.

Nézz bele a partibeindító Buliszerviz társasjáték menetébe, és a következő házibuliban már avassátok is fel a barátaiddal!

 

 

Kapcsolódó cikkek