Nem értem a nőket

Nem értem a nőket: 3 dolog, amit a férfiak nem értenek a nőkben

Nem értem a nőket. Te hányszor mondtad vagy hallottad már életedben ezt a rövid, de velős mondatot? Olvass tovább, és láss bele kicsit a nők fejébe!

Albert Mehrabian pszichológiaprofesszor az 1970 -es években arra a meglepő következtetésre jutott, hogy a kommunikációnknak csak a 7%-a áll szavakból. Ezt a számot sokáig megkérdőjelezték. Ez azonban egy fontos igazságra mutat rá. Mégpedig arra, hogy a szavakon túl számos formában közölhetjük a gondolatainkat és a véleményünket.

Ahhoz, hogy sikeres boldog kapcsolatban élhessünk, meg kell tanulnunk a metakommunikációs üzenetek jelentését is. Jó példa erre a férfiak és nők közötti kapcsolat. A köztük fennálló problémák és félreértések nagy része a különböző kommunikációs módoknak köszönhető be.

Nem értem a nőket – a férfi agy logikája

A férfiak sajátos módon kommunikálnak. A szavak konkrét jelentését értelmezve és a logika alapján szó szerint veszik a dolgokat. A nők is képesek így kommunikálni, de teljesen más, az érzelmeikre alapozott stílusformákat fejlesztettek ki magukban.

Ahhoz, hogy férfi és nő harmóniában tudjon élni, a természetes kommunikációs stílusaikat kölcsönösen fejleszteniük kell. A férfiak számára ez magába foglalja a hallgatást, a partnerükhöz való érzelmi kapcsolódást, valamint a nők szavakon túli üzeneteinek a megértését.

Ez a legtöbb esetben nem könnyű, sőt kifejezetten nehéz egy férfinak megvalósítania, hiszen a ’kisfiúkat arra nevelik, hogy ne sírjanak’, azaz ne mutassák ki az érzelmeiket. Ezért jelenthet problémát számukra felismerni a nők valódi érzelmeit.

3 dolog, amit a férfiak nem értenek a nőkben

#1 “A nők mindig panaszkodnak”

Mit gondol a férfi: „Miért csinálja mindig a fesztivált? Folyton csak a hibáimat mondogatja, de a jót nem veszi észre bennem.”
Mit gondol közben a nő: „Kíváncsi vagyok az elkötelezettségére és a rugalmasságára. Látni szeretném a reakcióját, mert ebből tudom, hogy tisztel-e és bízik-e bennem.”

Az őskorban elképesztő módon vizslathatták egymást ősanyáink és ősapáink. A férfiak olyan nőket kerestek, akik egészséges gyermekeket hordhattak ki és nevelhettek fel. E közben a nők erős, nemzőképes férfiakat kerestek, akik képesek voltak megvédeni őket.

A barlangi élet óta az igényeink jelentősen megváltoztak, de a teszteléseink nem. A nők néha csak azért panaszkodnak, mert rossz napjuk van, máskor pedig azért, mert mérik a párjaikat, hogy bízhatnak-e bennük és számíthatnak-e rájuk.

#2 “Olyan, mintha más nyelven beszélnénk.”

Mit gondol a férfi: „Két teljesen különböző dologról beszéltünk. Én azt hittem, hogy a gyerekről, de mint kiderült, mégsem…”
Mit gondol közben a nő: „Nem ért engem. Csak tárgyilagosan közli, amire gondol. Én ennél komolyabban szeretnék vele beszélgetni.”

A férfiak tájékoztatás céljából kommunikálnak, hogy elérjék a kitűzött célt, és hogy gyorsan rátérhessenek a következő dologra. A nők azért kommunikálnak, hogy kapcsolatot teremtsenek és hogy mélyebben érezhessék az intimitást. A nők érezni akarják az egymás közötti energiát, ezért kevésbé érdekli őket az információ, sokkal inkább a megélt érzésre fókuszálnak.

#3 “Ő akarja irányítani a férfias helyzeteket.”

Mit gondol a férfi: „Mondtam, hogy kézbe veszem a helyzetet, aztán meg megcsinálta helyettem.”
Mit gondol közben a nő: „Ha nem úgy csinálja, ahogy szeretném, csalódott leszek, ezért inkább megcsinálom én.”

Napjainkban a nők egyre erősebbek és sikeresebbek, és ez csak erősödni fog a jövőben. A férfiak óriási nyomás alatt vannak, mert a nők ugyan olyan jó vezetők, mint ők, ha nem jobbak időnként.

Ez a probléma fokozottan érezhető, ha a nő vezetői állást tölt be, vagy úgy érkezik egy új kapcsolatba, hogy előtte éveken át egyedül nevelt gyerekeket, és férfias feladatokat is el kellett látnia. Ilyen esetben akkor tud jól működni a kommunikáció, ha a férfi olyat tud biztosítani, amire a nő nem képes, illetve, ha a nő megtanulja levetkőzni a vezetői ambícióit.

Páros Játszma Társasjáték tartalma

A legjobb kapcsolatokat egy tánchoz lehet hasonítani, amiben van egy vezető és egy követő. A követő minden alkalommal engedelmeskedik a dominánsabb vezetőnek (ez lehet a nő vagy a férfi ).

A kifinomult és ügyes nők azonban ismerik a férfi vezetés művészetét, amit a Bazi nagy görög lagzi című filmből úgy ismerhetünk, hogy „a fej a férfi, de a nyak, ami mozgatja, az a nő”.

A férfiak és a nők ezeket a kommunikációs különbségeket sokszor játszmázásnak tudják be, ahelyett, hogy közösen dolgoznának az összhangon. A Páros Játszma felnőtt társasjáték egy páros játéka jó kedélyű, meghitt és egyben őszinte módja egymás mélyebb megismerésének. Nem csak az ismerkedésben lehet nagy segítség, de a már jól összeszokott és kissé megfásult kapcsolatokat is energiával töltheti fel.

Nézz bele a Páros Játszma egy páros lapjaiba, és ne bízd a véletlenre a kapcsolatod jövőjét. Felejts el azt a frázist, hogy ‘nem értem a nőket’. Megszerezni valakit egyszerű, megtartani már nehezebb, de hosszú távon megéri.

Kapcsolódó cikkek