Kapcsolati problémák

Kapcsolati problémák: 5 film, amiből tanulni lehet

Kapcsolati problémák minden pár életében előfordulnak, miután felszáll a lila köd. Ha mélyponton vagy, de meg szeretnéd menteni a boldogságod, a kapcsolati problémákról szóló filmekből sokat tanulhatsz.

Nem túl gyakran láthatunk filmet egy kapcsolat csúnya oldalával foglalkozni. Túlságosan is népszerűek a romantikus vígjátékok, tökéletes monológjaikkal és a rendezett happy end-ekkel. A romantikus vígjátékok többnyire elterelik a figyelmünket a nehéz valóságtól. Ám időnként megesik, hogy nagyon is el akarunk merülni a valós érzéseinkbe cukormáz nélkül.

Írásunkban most 5 szívszorító filmet emelünk ki, amelyeket nézz meg, ha úgy érzed, szükséged van életszagú tanácsokra. Tanulj belőlük, és emeld a kapcsolatod magasabb szintre!

 

Kapcsolati problémák: 5 szívszorító film, amiből tanulni lehet

 

Blue Valentine (2010)

Egyes filmkritikusok szerint ennek a filmnek illegálisnak kellene lennie, mert megöli a szívet. A hihetetlenül édes, aranyos találkozásuktól a szívet melengető első randevújukig lehetetlen nem szurkolni Deannek (Ryan Gosling) és Cindynek (Michelle Williams). De ahogy romantikus múltjuk pillanatai összefonódnak sivár jelenükkel, úgy jönnek elő a képernyőn a kapcsolati problémák. A film rendkívül realisztikus, ami annak is köszönhető, hogy a forgatás előtt a két főhős egy hónapig együtt éltek, hogy felkészüljenek a forgatásra. A film üzenete: beszélj az elköteleződésről!

 

Őrülten hiányzol (2011)

A Felicity Jones és Anton Yelchin főszereplésével készült Őrülten Hiányzol egy egyszerű feltevésre épül. Anna a Los Anageles-i főiskolán megismerkedik az Angliából érkező Jacobbal. A diploma megszerzése után Jacob elveszti a vízumát és kénytelen visszatérni hazájába, elszakadva szerelmétől. A túlságosan közhelyes ’fiatal’ szerelmes filmek tengerében ez a film a valóságot mutatja be. Aki már átélte valaha is a távkapcsolat poklát – vagy nem -, ez után a film után sokkal jobban fogja értékelni a mindennapokat, ami megtanít a párkapcsolati problémák kezelésére.

 

Napos oldal (2012)

A szerelem őrült dolgokra késztetheti az embereket. Patrizio „Pat” (Bradley Cooper) kétségbeesetten szeretné megoldani a párkapcsolati problémáit a feleségével egy pszichiátriai kórházban. A segítségért cserébe beleegyezik, hogy részt vegyen egy páros táncversenyen a bombázó Tiffany-val (Jennifer Lawrence). Ahogy azonban egyre több időt töltenek együtt, a közös tánc meghaladja a barátságot. A Napos Oldal megmutatja, hogy a szerelem váratlan helyeken és időben is ránk találhat, és olyan sebekből is kibimbózhat, amelyek még nem gyógyultak be.

 

Mielőtt felkel a nap (1995)

Richard Linklater rendező egy rejtélyes és véletlen találkozást szőtt varázslaos formában a Mielőtt felkel a nap című romantikus drámájába. Az amerikai Jesse (Ethan Hawke) és a francia diáklány, Celine (Julie Delpy) idegenek, akik spontán elhatározzák, hogy egyetlen napot és éjszakát együtt töltenek egy bécsi randevún. A főszereplők egy nap leforgása alatt átbeszélik az élet értelmét, aminek az a konklúziója, hogy ragadjunk meg minden pillanatot.

 

Az élet habzsolva jó (2013)

Az Élet habzsolva jó egy felüdítő film a tipikus felnőtté váló szerelmi történetek sorában. Miles Teller játssza Sutter Keelyt, egy elbűvölő, de lusta srácot, aki fogadást köt barátjával, hogy rávegye a felelősségteljes Aimee Fineckyt, hogy beleszeressen. A történet közben ő is beleszeret, de kezdő románcuk komoly akadályokba ütközik. Annak ellenére, hogy még csak felső tagozatosok a középiskolában, Sutternek és Amynek meg kell oldania néhány érett kapcsolati problémát, mielőtt együtt lehetnek. A befejezés a nézők saját értelmezésre hagyja a végkifejletet, de egyszerre sikerül reálisnak és reménytelinek lennie.

páros játszma társas

A kapcsolati problémák játékos megoldása

Az élet, és vele együtt a szerelem egy hepehupa. Mindig vannak hullámvölgyek, nehézségek, félreértések, amiket egyszerűen meg lehetne oldani a szakítással. Ha azonban megérted, hogy az élet egyszer fent és egyszer lent, akkor azt is meglátod, hogy az igaz szerelemért dolgozni kell.

A mély beszélgetések és a folyamatos kommunikáció az egyik kulcsa a párkapcsolati problémák megoldásának.

Egymás érzéseinek és gondolatainak megértése azonban lehet laza, kötetlen és játékos is. Ebben lehet segítségetekre a Páros játszma felnőtt társasjáték, amely két páros játszmája során kibogozhatjátok az érzelmi szálaitokat. Készüljetek fel, mert a játék során sok meglepetés érhet benneteket egymással kapcsolatosan. Az viszont biztos, hogy tisztább képet kaptok egymásról, ami könnyebbé teszi a problémák elsimítását.

A játék menetébe a linkre kattintva tudsz belenézni!

Kapcsolódó cikkek