rossz partner

3 ok, amiért rossz partner mellett döntünk

Az egyik legalapvetőbb emberi szükségletünk, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Egy rossz partner mellett azonban boldogtalanok leszünk, és gyakran még ez a fájdalmas a felismerés sem lég ahhoz, hogy változtassunk.

Mivel születésünktől fogva rá vagyunk kötve a kapcsolatokra, azt hihetnénk, könnyű párt választani. De az az igazság, hogy sokszor rossz partner mellett döntünk. Ez a felismerés még szívbe markolóbb, ha az elköteleződésből gyerekek születnek és megszületik egy család, amit nem akarunk cserben hagyni.

Ebben az írásunkban a 3 gyakori okot mutatjuk be, ami miatt rossz partnert választunk.

 

3 ok, amiért rossz partner mellett döntünk

 

Félelem

Mindannyian hozunk félelemből fakadó döntéseket. Kérjünk-e fizetésemelést a nehéz időkben, visszavágjunk-e, ha dühösek vagyunk, vagy kapcsolatban maradjunk valakivel, akiről érezzük, hogy nem az igazi.

Tudod, a félelem az egyik legrosszabb döntéshozó. Ha félelemből döntünk, csak kipipálunk egy vágyott dolgot anélkül, hogy a későbbi kapcsolati küzdelmeinket is számba vennénk. A félelem azt súgja, jobb gyorsan megtalálni a párunkat, mert, ha nem, könnyen egyedül maradhatunk. Megszálltságra késztet és azt kondicionálja a fejünkben, hogy már túl késő újra kezdeni.

A kultúránkban senki sem akar az utolsó egyedülálló barát lenni. A legjobban azonban attól kell tartanunk, hogy életünk hátralévő részét boldogtalanul éljük le egy rossz személlyel. Az egyik megoldás a félelemmel való leszámolásra, ha beleállsz – bármilyen kényelmetlen is legyen -, és tovább lépsz.

A másik megoldás, ha több energiát teszel bele, és elkezdsz kommunikálni a pároddal. Ez sok időt vehet igénybe, fájdalmas beszélgetések sorát élheted át, de ha találtok közös célt és hasonló értékeket képviseltek, túl tudjátok élni a nehézségeket. A Páros Játszma felnőtt társasjáték egypáros verziójának a segítségével pedig lépésről-lépésre újra megismerhetitek egymást.

 

Páros Játszma Társasjáték tartalma

 

Az alacsony önértékelés miatt könnyen választunk rossz partnert 

Van az a mondás, hogy egyszer fent, és egyszer lent. Jó dolog az önbecsülést egy folyamatban értelmezni, ami az életünk során ingadozik. A kapcsolatokban azonban semmi sem akadályozza jobban a hiteles és kölcsönös partnerség lehetőségét, mint például a krónikus alacsony önbecsülés. Ez arra késztethet, hogy szabotáld a kapcsolatodat, vagy belenyugodj egy olyan helyzetbe, amiben rosszul bánnak veled. Ez pedig végső soron megegyezik az önmagadról alkotott hiedelmeiddel.

Mégis eljön az a pont, amikor dönteni kell: vagy értékeled magad, vagy sem. A partnered nem tudja betölteni ezt az űrt. Kezd a változást azzal, hogy kedves leszel magadhoz. Észreveszed a saját értékeidet. Ez egy folyamat, ami időbe telik, de megváltoztatja az életedet.

 

Ha a boldogságod másban keresed

Egy óriási hiba, amit sokan elkövetnek párkeresés közben az a hiedelem, hogy a romantikus kapcsolat a boldogság kulcsa. Ez nem igaz. Valójában ez a gondolkodásmód szabotálja a partnerkereséssel kapcsolatos sikereid.

Miért is?

Mások is megérzik, ha szorongsz a szerelem megtalálása miatt. Ha a belső üresség érzéséből közelíted meg a kapcsolatot, az emberek, akikkel randevúzol, megérzik, és ez nem lesz jó nekik. Ha viszont magabiztos vagy, a leadott energia azt fogja üzenni, hogy a másik a te döntésed, nem pedig egy égető szükség szülötte.

Az igazság az, hogy csak te tudod teljessé tenni a boldogságod. Ez egy személyes munka, amelyet, ha nem végzel el, egyik kapcsolatból a másikba fogsz ugrálni. Sajnos sokan választanak olyan partnert, aki segít a komfortzónán belül maradni, még akkor is, ha ez a zóna kevésbé kívánatosnak bizonyul.

 

Ha gyakran nyúlsz mellé a párkeresés során, a Páros Játszma egypáros játéka óriási segítséget jelenthet abban, hogy gyorsan kiderítsd, illetek-e egymáshoz. Ezzel rengeteg időt és csalódást spórolsz meg magadnak, ráadásul segít elindulni az önismeret útján is. Nézz bele a játék menetére a linkre kattintva!

 

 

Kapcsolódó cikkek