A humor fontossága

A humor fontossága: ezért vonzók a vicces férfiak

Hogy miért nem mehetünk el a humor fontossága mellett?! Mert „Két ember között a legrövidebb út a nevetés” – Victor Borge

Ismerkedéskor, párválasztáskor és általában a társas kapcsolatokban az intelligencia létfontosságú, hiszen lehetővé teszi a bonyolult kérdések és összefüggésék megértését, empatikussá tesz és bölccsé. Bár a humorérzék is az intelligencia egy formája, nem minden intelligens embernek van humora. Viszont a vicces férfiak sokkal vonzóbbak a nők szemében. Na de miért is? Ennek néztünk utána.

A humor fontossága: ezért vonzók a vicces férfiak

Evolúciós szempontból a nőstény azt a hímet választotta mindig is, amelyik nagyobb potenciállal tudott hozzájárulni az egészséges utódok nemzéséhez. Bármelyik emlőst nézzük, mindig a nőstények döntenek, tehát a hímeknek versenyezniük kell a kegyeikért.

Gondolj csak a bakok udvarlási bemutatójára a nagy agancsaikkal! Amikor egy nőstény vonzódik egy lenyűgöző ’előadóhoz’, akkor tudtán kívül reagál a genetikai állományára. „Hoppá, ez a hím tud valamit, az ő utódja biztosan túlélne.”

Ezt az evolúciós erőt szexuális szelekciónak nevezik, és ez magyarázatot adhat arra, hogy a humor miért olyan fontos a korai udvarlásban, és hogy a férfiak miért produkálják magukat, miközben a nők mérik őket.

A humor nagyon szexi tud lenni már az első találkozáskor is. Amikor például nehéz közös témát találni, egy szellemes, okos, eredeti módon elejtett humoros elszólás elég sok információt közöl egy férfiról: beleértve az intelligenciát, a kreativitást, és még a személyiségének olyan aspektusait is, mint a játékosság és az élményekre való nyitottság.

Ettől minden nő lebabázik

A humor szexuális szelekciós hipotézisének számos tesztje vizsgálta, hogy mit akarnak a nők, amikor a legtermékenyebbek az ovuláció során.

Gondoltad volna, hogy az ovuláló nők a rövid távú partnerek választásakor inkább a férfiak testi adottságaikra és az intelligenciára fókuszálnak? Ezzel szemben, amikor a nők a ciklusuk bármely pontján hosszú távú partnert keresnek, gyakran olyan férfiakat választanak, akik rendelkeznek erőforrásokkal (ez a mai korban ez pénzt jelenti) és nevelő tulajdonságokkal, más szóval, jó apákat.

Ha a humor a kreativitás és az intelligencia jele, és ennélfogva a jó minőségű gének mutatója, akkor a vicces pasik nagyon kívánatosak a nők számára, amikor éppen ovulálnak, vagy hosszútávú partnert keresnek.

A kreativitás és a viccelődés értékes tulajdonságok az udvarlás során, ezért a férfiaknak prioritássá kell tenniük a nők megnevettetését.

Emlékszel még, kik voltak a suliban az osztály bohócai? Hát persze, hogy a fiúk? megy ez gyerekek.

Tudtad?

  • A nők általában sokkal többet nevetnek, mint a férfiak, különösen a vegyes nemű csoportokban.
  • Mind a férfiak, mind a nők, többet nevetnek a férfiakon, mint a nőkön.

 

Ezek a megállapítások összhangban vannak azzal az elképzeléssel, hogy a férfiak humorral (is) hódítanak, a nők pedig ezt értékelik a választáskor.

Persze sok más magyarázata is lehet ennek. Lehet, hogy a nők egyszerűen csak többet nevetnek, vagy a férfiak sokkal viccesebbek? Ki tudja, talán mindegyik igaz.

Hátsó Gondolatok társasjáték - Rossz az, aki rosszra gondol. A sikamlós találós kérdések játéka. Bohema Games társasjátékok
Hátsó Gondolatok társasjáték

Az ismerkedés lehet lazább és még humorosabb, ha vegyes társaságban poénosan történik. A Hátsó Gondolatok felnőtt társasjáték fantáziadús, kétértelmű és pajzán lapjaival mindenki kiterítheti a humor kártyáit. A férfiak parádésan megcsillanthatják vicces oldalukat, a nők könnyebben feloldódnak és csak kacagnak, és kacagnak.

Még gondolkodsz, hogy ez a játék vajon neked való, hogy bedobhatod-e az ismerkedés során? Nézz bele videónkba, és a válasz azonnal megszületik a fejedben!

Kapcsolódó cikkek