Házibuli szervezés

Házibuli szervezés: így szervezz bulit rövid idő alatt

A házibuli szervezés nehézkes lehet – különösen, ha csak pár napod van rá -, amennyiben nem vagy tisztában lépéseivel.

A házibuli az egyik legjobb módja annak, hogy szeretteiddel és barátaiddal osztozz a hamisítatlan örömben. Az ételek, a zene, a játékok és maga a szórakozás a lehető legjobb dolog, ami történhet veletek a szürke hétköznapok után.

Azonban bármilyen szórakoztatónak hangzik, a házibuli szervezés sokféle kihívás elé állíthat, különösen, ha gyorsan kell cselekedni. El kell döntened, hogy milyen ételeket és italokat fogsz felkínálni, milyen játékokat fogtok játszani és a lényeg, hogy kiket hívsz meg. Ha nem vagy rutinos parti szervező, akkor komoly fejtörést okozhat a kilátásban lévő buli.

De ne aggódj! Ha tovább olvasol olyan tippeket kapsz, amelyek segítségével pikk-pakk zseniális házibulit tudsz szervezni.

Házibuli szervezés: így szervezz bulit rövid idő alatt

1 Készíts vendéglistát

A buli lényege a vendégsereg, ezért ezzel kezd a feladatokat. A listádra írd fel azok nevét, akiket különösen szeretsz, és azokét is, akikről tudod, hogy mindig készek egy gyors bulizásra. Írhatsz e-mail, fel is hívhatod őket, de ha fel akarod pörgetni az eseményeket, készíts egy Messenger csoportot, és írd oda a szívélyes meghívást a részleteivel együtt. Ezzel rengeteg időt megspórolhatsz magadnak.

2 Rendelj ételt és italt

A házibulik másik elengedhetetlen részei az ételek és az italok. Ha nem tudod beilleszteni az idődbe a nagy bevásárlást és a komoly konyhai előkészületeket, akkor nyugodtan rendelj házhoz a buli napján minden finomságot. Szinte minden településen van pizzéria vagy olyan étterem, ahonnan tudsz olyan ételeket rendelni, amiket örömmel felfal a csapat. Anyagilag jobban jársz, ha mindent egy helyről be tudsz rendelni. Amúgy meg ne izgulj, egy házibuliba sosem mennek az emberek üres kézzel. Italt azért szokás vinni.

3 Tervezz be egy-két játékot

A bulik arról is szólnak, hogy játszotok és valamilyen szórakoztató tevékenységet végeztek közösen. Ami a játékokat illeti, számtalan lehetőség közül választhatsz, de ha nincs időd papírlapokat írogatni, rejtvényeket kitalálni, akkor vedd elő a Buliszerviz felnőtt társasjátékot, amivel órákon át nevetőgörcsben szórakozhattok egymás társaságában.

buliszerviz társasjáték

4 Ne törődj a témával

A házibuli szervezés rövid időn belül nagy kihívást jelenthet, ezért ne próbáld meg bonyolítani különleges tematikával. Legyen egyszerű és hétköznapi. Előfordulhat, hogy vendégeidnek nem is lenne idejük a megfelelő ruhákat beszerezni, ezért ne is törődj ezzel. Így eggyel kevesebb lesz a feladatod és a buli többi fontos részletére koncentrálhatsz.

5 A házibuli szervezés kulcspontja: egy dologra koncentrálj

Az, hogy jó házigazda vagy nem jelenti azt, hogy megszakadj az összes részlet tökéletes kidolgozásában és mindenből a maximumot hozd ki. Ne feledd! kevés időd van a szervezésre. Igen. Fontos az étel, azonban ne ezen kattogjon a fejed. Az igazán jó bulik egyébként is kaotikusak, de ha mégis azt szeretnéd, hogy a káoszban is megtaláld a tökéletességet, koncentrálj egy dologra! Például fókuszálj azokra a játékokra, amit igazán élvezni fognak a barátaid. Ezét lazíts a gyeplőn és ne próbálj meg mindent tökéletesre megtervezni.

Nézz bele a Buliszerviz társasjáték kártyáiba és rá fogsz jönni, hogy ez a parti beindító játék minden alkalommal a buli fénypontja lehet!

Kapcsolódó cikkek