Hátsó Gondolatok társasjáték - Rossz az, aki rosszra gondol. A sikamlós találós kérdések játéka. Bohema Games társasjátékok

Hátsó Gondolatok társasjáték, avagy ne ítélj elsőre!

Hátsó Gondolatok, avagy ne ítélj elsőre!

A felnőtt társasjátékok lényege nem elsősorban az, hogy nem gyerekeknek való tartalmak kerüljenek terítékre. Természetesen egy bizonyos kor után már sokkal kevesebb a tabu téma, ami csak szélesíti a palettát.

A felnőttség további előnye az, hogy a gondolkodása egyre bővül, egyre összetettebbé, absztraktabbá válik. Minél jobban fejlődik, minél többet tud, annál több asszociációra nyílik módja. Mindehhez a legfontosabb segítsége a nyelv és annak kifejezőeszközei, melyek közül a többértelműség az egyik legizgalmasabb, legszerteágazóbb kombinációkat kínáló kulcs.

Nem véletlen, hogy nagyon sok, inkább felnőttek számára kifejlesztett társasjáték alapszik a nyelvi kreativitásra. Gondoljunk csak például a Tabu vagy Scrabble társasokra, melyek ma is rendkívül népszerűek.

Nem csoda hát, hogy egyik legközkedveltebb termékünk a Hátsó Gondolatok társasjáték, ami a kifejezések többértelműségén alapszik. Azt aknázza ki, hogy egy szókapcsolatról legtöbbünknek valami pajzán gondolat jut eszébe elsőként – holott az lehet teljesen “ártalmatlan”, hétköznapi is.

Hátsó gondolatok

Hátsó Gondolatok társasjáték – hogyan kell játszani?

A játékot 2-6 személy játszhatja. A játékosok egy-egy bábúval közlekednek egy mezőn, dobókocka segítségével. Minden mezőn egy feladatot kell megoldani a rálépőnek, ez háromféle lehet: “bűnös”, “történet” vagy “kétértelmű”. E háromféle kártyacsomagból kell egyet húzni, attól függően, hogy melyik mezőre lépünk. A kártyák hátoldalán meghatározások találhatók, ezt kell a játékosnak kitalálnia, ha sikerül, húzhat egy betűt. A játék végén az nyer, aki ki tud rakni egy szót. Ez kétféle lehet, attól függően, hogy a játékos fiú vagy lány.

A megfejtésre váró kifejezések lényege természetesen abban rejlik, hogy többféle értelmük van, ami lehet buja, érzéki, de teljesen semleges is. Ez pedig a frappáns feladványoknak köszönhetően rengeteg humoros félreértéshez vezethet.

Hátsó Gondolatok Társasjáték

 

Hátsó Gondolatok társasjáték – kiknek ajánljuk?

Ha szeretnétek egy kicsit feldobni a közös együttlét hangulatát, a Hátsó Gondolatok társasjáték remek választás lehet a számotokra. Tökéletes kikapcsolódást nyújt egy bulizós partin éppúgy, mint egy visszafogottabb társas eseményen.

De tulajdonképpen bárki felnőtt számára kiváló lehetőség arra, hogy megcsillogtassa nyelvi leleményességét, aki szereti a verbális kihívásokat vagy fejlesztené szókincsét.

Ám ez a játék nem csak egy egyszerű szókitalálósdi: több annál. Az, hogy valaki mennyire lesz sikeres benne, nem a szerencsén és nem is a műveltségen múlik. De elsősorban itt nem is az a lényeg, hogy ki nyer, nincsenek igazi “vesztesek”. is. Ha értékelitek a tartalmas, de egyúttal rendkívül szellemes, szórakoztató agytornákat, biztos, hogy szeretni fogjátok ezt a társasjátékot

Kapcsolódó cikkek