farsang

Felnőtt farsangi buli – tippek, ötletek

A farsang a tél utolsó ünnepi időszaka, amelyet január végén és február elején tartanak szerte a világon. A farsang az öröm, a tánc és a szórakozás időszaka, amikor az emberek maszk mögé bújnak, bulikat tartanak és jól érzik magukat.

 

A farsang eredete a római kultúrára vezethető vissza. Akkoriban a Lupercalia ünnepet tartották, amikor is tánccal és énekléssel ünnepelték meg a tavasz eljövetelét. Napjainkban a farsangot többek között Olaszországban, Spanyolországban, Németországban és Magyarországon ünneplik különböző módon, de egyben mindegyik ország megegyezik: mindenhol az öröm és a szórakozás a farsang fő célja.

 

Magyarországi farsangi szokások

 

Hazánkban a farsangi szokások közé tartozik a farsangi bálok megtartása, ahol a résztvevők táncolnak, énekelnek és szimplán csak jól érzik magukat. A klasszikus farsangi báloktól különbözik a maszkabál, ahová kötelező jelleggel jelmezben illik megjelenni, de legalább is valamilyen maszkkal elfedni az arcunkat. A lényeg a felismerhetetlenség, az álca, vagy a poénos viselet. Régen a farsangi időszakban jelmezes felvonulásokat is tartottak. Ezt a farsangi szokást ma már legtöbben a mohácsi Busójárásról ismerhetjük, ami a sokácok néphagyományából ered.

De, ami szinte egy magyar farsangi buliból sem hiányozhat, az a pillekönnyű szalagos fánk, aminek aligha tud bárki is ellenállni.

 

Felnőtt farsangi buli – tippek, ötletek

 

A farsang tehát egy időszak remek alkalom arra, hogy barátok, ismerősök, rokonok vagy kollégák összejöjjenek, és kitombolják magukat akár egy nagyobb bálon, akár egy kisebb otthoni farsangi buliban.

 

Ha te is egy ilyen buli szervezésén gondolkodsz és szeretnéd egy kicsit feldobni, megosztunk veled pár tippet és ötletet, hogy még felejthetetlenebb legyen.

 

Tematikus farsangi buli

 

Találj ki egy témát, például „A nagy Getsby”, és ennek megfelelően küld ki a meghívókat. A lényeg, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy milyen jellegű öltözetben jelenjen meg. Még nagyobbat durran a farsangi buli, ha a dekorációt is a témának megfelelően alakítod ki. Nagy ováció szokta övezni a jelmezversenyt is, ezért érdemes díjakkal, szavazólapokkal is készülnöd a bulira.

 

Farsangi sütibuli

 

Ahogy már írtuk, nincs farsang fánk nélkül. Ha a barátaid fogékonyak a kreatívkodásra, vedd fel a listádra a sütibulit. Jó azonban tisztában lenni azzal, hogy a legtöbben lazulni mennek el egy ilyen programra, ezért nem érdemes túlbonyolítani. Süss le pár barátoddal előre egy vékányi szalagos fánkot, és rendezz egy fánk dekorálós versenyt! Legyen minden kéznél, ami a cukormáz készítéshez kell (porcukor, ételfesték, cukorgyöngyök, nyomózsákok), és a megfelelő pillanatban indítsd el időre a fánk festő versenyt. A legjobb dekorációért díjat is adhatsz.

 

Farsangi táncház

 

Egy jó buli elképzelhetetlen zene és tánc nélkül. De mi van, ha feldobod egy táncversennyel? Ha nem akarod nagy előkészületek elé állítani a barátiadat, akkor elő lehet húzni a fiókból a limbó hintót. Amennyiben trendi szeretnél lenni, keress a TikTok-on egy tánc trendet, ments el, és küldd el a barátaidnak, hogy legyen idejük felkészülni a bemutatóra. Ezzel nagyon menők lesztek, ráadásul rengeteg videót és képek készíthettek, amiket még évek múlva is visszanézhettek.

 

Buliszerviz társasjáték - A partibeindító. A házibulik elengedhetetlen kelléke. Bohema Games társasjátékok
Buliszervíz társasjáték

Induljon a Buliszerviz

 

Amennyiben a társaság nem a táncparketten való ügyességéről népszerű, akkor sem kell lemondani a felhőtlen és vicces szórakozásról. Ha van a polcodon egy Buliszerviz felnőtt társasjáték, egyszerűen nem nyúlhatsz mellé. Ezt a játékot akár órákon át is játszhatjátok úgy, hogy közben görcsbe szorul a gyomrotok a nevetéstől. Ebben a játékban nem neked kell kitalálnod és elkészítened a játékkártyákat, mert minden adott a szórakozáshoz. Nézz bele a kártyákba és kezdd a nevetést már most!

 

A farsang tehát egy tökéletes alkalom a poénos összejövetelre, ahol beszélgethettek, táncolhattok, játszhattok és jókat ehettek, miközben levezetitek a bennetek lévő feszültséget is.

Kapcsolódó cikkek