mérföldkövek ünneplése

A mérföldkövek ünneplése: élménydús és egészséges

A mérföldkövek ünneplése a folytonosságot és a növekedést képviselik: azokat az elszakíthatatlan szálakat, amelyek összekötik a családtagokat vagy a barátokat.

Okkal ünnepeljük meg tehát az életünk különleges mérföldköveit, például a születésnapokat, az évfordulókat vagy bármely más fontos életeseményeket.

Az ’élet’ megünneplésének fontossága a testi és lelki egészségben, a közösségi és családi kapcsolatokban, sőt még az egészséges énképben is megmutatkozik. Ezek mindegyike elengedhetetlen a minőségi élethez.

Ezért fontos a mérföldkövek ünneplése

1 Javítja a fizikai állapotot

Az ünneplés végül is jót tesz mindenkinek. Ez fergeteges házibuli például remek lehetőség a közös tevékenységekre, a mély beszélgetésre, a nevetésre és az izgalomra. Egy buli lehet táncolós, éneklős, nyugis vagy játékos. A lényeg, hogy a jó társaságban garantált a nevetés, ami ellazítja a légutakat és az izmokat, sőt egyes kutatások szerint még a vérnyomást is csökkenti. Amikor jól érezzük magunkat egymás társaságában, még a fájdalmainkról is megfeledkezünk.

2 A mérföldkövek ünneplése boldogabbá tesz

Társas lények vagyunk és bizonyítottan boldogabbak vagyunk egymás társaságában. Egy-egy életesemény során családok generáció gyűlnek össze, hogy felidézzék az ismerős történeteket és újakat meséljenek el. A bulik emlékeztetik a barátokat a közösen töltött évekre, az átélt élményekre és a megélt diadalokra. Az évfordulók megerősítik a párok egymás iránti elköteleződését. Az ünneplés az öröm forrása: ebből építkezünk, ez ad lendületet és ölt fel pozitív energiákkal.

3 Elmélyíti a családi kapcsolatokat

A családok számára az ünneplések lehetőséget kínálnak arra, hogy elmélyítsék a kötelékeket azáltal, hogy összehozzák azokat az embereket, akik csak ritkán látják egymást. Ezek a pillanatok megerősítik a családi összetartozás folytonosságát és tartósságát, ami az erő és a béke másik fontos forrása, amikor kihívások merülnek fel.

4 Összehozza a barátokat

Természetesen nem csak a családi összejövetelek lehetnek jelentőségteljesek. Az emberek hosszú éveken át járnak közös iskolába, edzésekre és a munkahelyeken eltöltött idő alatt is számos barátság szövődik. Fiatal korban természetes a rendszeres bulizás, de felnőttként gyakran már csak a fontosabb életeseményeken jönnek össze a régi barátok. Ilyen lehet egy érettségi találkozó, egy kerek születésnapi évforduló vagy bármi más, ami összeköti az embereket.

Buliszerviz játéktábla

Egy jó buliból sem hiányozhat a viccelődés és a bohóckodás! A Buliszerviz felnőtt társasjáték alap része a felhőtlen szórakozásnak.

5 Erősíti az én-képet

Az élet megünneplésének fontossága a fenti gondolatokból merít erőt, de az egyén énképén alapszik. Az egészséges ember az élet egész ívét egy folyamatos utazásnak fogja fel, amelyet a fájdalom és az öröm pillanatai tarkítanak, de mindig változó. A különleges alkalmak jelentik a mérföldköveket ezen az úton, lehetőséget adva arra, hogy megálljunk és elgondolkodjunk az élet egészén és az emberen, aki mindezeket megélte azt. A közös ünneplések elengedhetetlen részei belső egészségük ápolásának.

Ha olyan szórakoztató bulit szeretnél szervezni, amire évek múlva is nevetve emlékeztek vissza, nézz bele a Buliszerviz kártyáiba és ne gondolkodj sokat, hogy levehesd a polcodról, amikor eljön az ideje.

Kapcsolódó cikkek