A barátság fontossága

A barátság fontossága – szebbé teszi az életed és jobbá az egészséged

A barátság fontossága mindenki számára ismert tény, de nem mindig könnyű a kapcsolatokat fenntartani és ápolni. A mindennapos mókuskerékben hajlamosak vagyunk az utolsó helyre tenni azokat az embereket, akik jelenléte energiával, örömmel és élményekkel tölt fel. A barátság ápolása felnőtt korban talán még fontosabb, mint gyerekkorunkban, hiszen óriási hatással van az általános közérzetünkre, sőt, még az egészségi állapotunkra is.

Ha már volt részed – és bízom benne, hogy volt – felnőtt bulikban, vagy csak szimpla traccspartikban, akkor te is érezted már a barátság felüdítő hatását.

Lehet, hogy az utóbbi időben elhanyagoltad egyéb elfoglaltságaid miatt életed fontos szereplőit, ezért ezzel az összefoglalóval szeretnélek segíteni újra rátalálnod a barátaidra.

Ezért kellenek a barátok felnőtt korban – a barátság fontossága

Ugye te is szeretnél sokáig egészségben élni? Képzeld! Egyes tanulmányok megállapították, hogy azok az emberek, akik aktív társasági életet élnek és sok baráttal büszkélkednek, tovább élnek, mint akik bezárkózva tengetik életüket.

A barátság fontosságát szerintem nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az elmagányosodás és az online térbe szorult emberek lelki fáradtsága inspirált arra, hogy megalkossam a Buliszerviz felnőtt társasjátékot is, mert hiszem, hogy a barátok valóban rengeteget adnak hozzá az életünkhöz.

A barátok:
– osztoznak az örömödben
– jó időkben veled ünnepelnek
– segítenek lelkileg (néha anyagilag is) átvészelni a nehéz időszakokat
– értékes időt töltenek veled
– nem hagyják, hogy magányos légy
– motiválnak és erősítik az önbizalmad
– megnevettetnek
– megnyugtatnak, ha stresszes időszakot élsz át
– segítenek megbirkózni a traumákkal
– veled sportolnak, nem hagyják, hogy feladd
– ha kell, beszállnak az életmódváltásba is, hogy támogassanak
– segíthetnek leszokni a káros szokásokról (cigi, pia stb.)

A sort a végtelenségig folytathatnám, de tudod mit? Folytasd inkább te! És ha csordultig telt a szíved a barátaid hiányával, kapd fel a telefonod, vagy indíts el egy csoportos chatet, és hozd össze a bandát.

„Induljon a banzáj, essen szét a ház! legyen úrrá rajtunk az aktuális láz!” – Bonanza Bazai

Buliszerviz – a party beindító

Emlékszel még a régi szép időkre, amikor leültél a haverokkal, és órákon át játszottátok a klasszikus társasokat? Meg van, ahogy dőltetek a nevetéstől? Ahogy izgultatok, hülyültetek és évekig emlegettétek a vicces sztorikat?

A barátság ápolása felnőtt korban bár nehezebben logisztikázható, de egyáltalán nem lehetetlen. Sőt mit több, frenetikus bulikat tarthattok anélkül, hogy a padlóig innátok le magatokat. Az ivás tinédzser korban még jó buli volt, de szülőként, dolgozó emberként, kötelességekkel a vállunkon és jogosítvánnyal a farzsebünkben már nem tűnik mókásnak, sem praktikusnak.

Mit szólnál egy felnőtt társasjátékhoz, ami segít kizökkenteni benneteket a sivár és szürke hétköznapokból, és nem hoz kellemetlen helyzetbe sem a többiek előtt?

Legyen szó kijárási tilalomról, egy szűk születésnapi buliról, egy közös nyaralásról vagy egy téli estéről, a Buliszerviz társasjáték a feledhetetlen bulik elengedhetetlen kelléke.

Álljatok össze párban, maximum nyolcan, és készüljetek fel 60-90 perc „engedd el a hajam” őrületre. Mielőtt kiterítenétek a lapjaitokat, döntsétek el, mennyire vagytok bátrak. A hangulatfokozó kártyákkal lightosabb feladatokat kell párban elvégezni, de ha a hasatokat fogva szeretnétek röhögni, akkor keverjétek a pakliba a bevállalós kártyákat is.

Kíváncsi vagy, milyen jellegű kihívások várnak rátok ebben a játékban? Vess egy pillantást az ízelítőre, és ha tetszik a kóstoló, vessétek bele magatokat az igazi játékba!

Kapcsolódó cikkek