ajándékszabály

6 ajándékszabály az ünnepekre

Ez a 6 ajándékszabály reményeink szerint hatalmas terhet vesz le majd mindenki válláról és az idei ünnepi vásárlás sokkal pihentetőbb és szórakoztatóbb lesz, mint korábban.

A 6 ajándékszabályt legtöbbször gyerekek esetében alkalmazzák, de garantáltan működik a nők esetében is.

6 ajándékszabály az ünnepekre

Mi a 6 ajándékszabály?

A 6 ajándékszabály egy olyan koncepció, amiben minden egyes személynek meghatározott számú ajándékot vásárolunk és/vagy készítünk úgy, hogy mindegyik más és más kategóriába tartozik. Nem feltétlen kell viszont a 6-os számhoz foggal-körömmel ragaszkodni, az ajándékok mennyiségét tetszés szerint csökkentheted, de növelheted is. A 6 ajándékszabály csupán egy kiindulópont, ami megkönnyíti a dolgodat.

Kinek jó a 6 ajándékszabály?

Ez a módszer valójában mindenkinek segítséget nyújt, de különösen azoknak, akik szeretnek sok-sok meglepetést szerezni a megajándékozott személynek. A 7 ajándékszabály nem csak praktikus kiindulópontokat ad, de segítségével kordában tarthatod a kiadásaidat is. Ha ezt a módszert jól csinálod, az is megeshet, hogy a 6 ajándék felér majd 60-nal.

Mi a 6 kategória a 6 ajándékszabályban?

1 Valami, amit a másik akar

Sokan készítenek karácsonyi kívánság listát, vagy gyakran emlegetnek dolgokat, amikre vágynak, így ez a kategória talán a legegyszerűbb mind közül. Ha van lista, akkor kiválasztasz egyet és már ki is van pipálva egy ajándék. Nincs lista, nincsenek célzások? Az sem gond! Írd össze, hogy milyen hobbijai és érdeklődési körei vannak a megajándékozottnak és kösd össze ezeket termékekkel. Ha például valaki imád főzni, akkor egy konyhai kütyű, egy szakácskönyv vagy egy személyre szóló kötény remek választás lehet.

2 Valami, amire szüksége van

Ha csak magunkból indulunk ki, könnyen belátható, hogy rengeteg dolog akad, amire szükségünk lehet. Nincs ezzel más sem másképp. Kezdd el figyelni a gyakran használt dolgait és jegyezd fel, hogy mik azok, amik már cserére szorulnak. Lehet ez egy sál, egy új pénztárca, egy egérpad vagy egy telefonos kiegészítő. Az a jó ebben, hogy az ünnepek idején rengeteg dolgot lehet megszemélyesítve is készíttetni, így az öröm duplán szól.

3 Valami, amit viselhet

Valószínűleg már te is kaptál életedben ruházati terméket ajándékba, ezért hát adja magát az ötlet, hogy te is kedveskedj valami viselni valóval. Poénos lehet egy pár karácsonyi zokni is, de nyugodtan gondolkodj másban is. Ha egy hozzád közel állót szeretnél meglepni, menjetek el egy plázába és szánj időt a nézelődésre. Az a bizonyos illető garantáltan meg fog állni jó pár cucc előtt. Ha elég rafinált vagy, fel is próbáltathatsz vele pár dolgot, csak hogy tisztában legyél a méretekkel. Ez az ajándék lehet drága, de pénztárcabarát is. Egy márkás pulcsi sokat levon például a költségvetésből, de egy sál vagy egy kesztyű is okozhat nagy örömöt.

4 Valami olvasnivaló

Az olvasnivalónak nem feltétlen egy unalmas klisé ajándék. Lehet az egy elektronikus könyv, egy e-book, ami érdekli a másikat, vagy akár egy magazin előfizetés is.

5 Valami közös élmény

Túlélők Viadala - Mit súg az ösztönöd?

Az utóbbi évek slágerajándékai között toplistások az élményajándékok. Szerettek filmeket nézni? Vegyél páros mozijegyet. A koncertekért vagytok oda? Lepd meg a kedvenc előadójának a koncertjegyével! De ha imádtok a szabadban lenni, akkor a szabadtéri élményekkel sem tudsz mellé nyúlni. Ha pedig imádjátok a társasjátékokat, kettesben vagy nagyobb társaságban, akkor egy ilyen is nagyot durranhat. A Túlélők Viadala felnőtt társasjáték 3 elképesztő katasztrófajátékot rejt egy csomagban.

6 Valami csak neki

A ‘valami csak’ neki mögött az az ötlet van, hogy egy olyan meglepetést szerezzünk, ami csak őróla szól. Valami olyan különlegességgel lepjük meg, amire ő nem költene, de egyébként meg vágyik rá. Itt már nehezebb egy kicsit a dolgunk, de ha figyelünk az elejtett mondatokra, akkor ezekből is összejöhet egy lista. Ilyen lehet egy kényeztető wellness nap, egy masszázs ajándékutalvány, egy egyedi ékszer vagy egy fényképalbum a közös emlékekkel.

Kíváncsi vagy, mi van a Túlélők Viadala társasjáték dobozában? Kattints a linkre és meglátod, hogy ez az ajándék 3-mal ér fel!

Kapcsolódó cikkek