házibuli játék

3+1 legjobb házibuli játék ötlet felnőtteknek

A házibulikról a legtöbbünknek a felejthetetlen ivások jutnak eszünkbe, ami vitathatatlanul klassz dolog, de néha jó, ha civilizáltabb formában próbáljuk feldobni a hangulatot. Összegyűjtöttük hát a 3+1 legjobb házibuli játék ötletet felnőtteknek, amiktől alkohol nélkül is garantáltan dőltök majd a nevetéstől.

3+1 legjobb házibuli játék ötlet felnőtteknek

1# Rejtélyes szavak

Ez egy nagyszerű és egyben egyszerű játék, amit a vacsora előtt lehet játszani. Szükségetek lesz hozzá két tálra, papírlapokra és tollakra. Mindenki két lapot kap, az egyikre ráírja a saját nevét a másikra egy vicces szót vagy mondatot. A nevek az egyik, a nevetséges kifejezések pedig a másik edénybe kerülnek. Ez után mindenki húz egy nevet – remélhetőleg nem a sajátját – és egy kifejezést. Majd a beszélgetés során a kihúzott kifejezést bele kell szőni a gondolatmenetbe anélkül, hogy az adott személy figyelmét felhívnátok erre. Például, ha kihúzod azt, hogy „Házasodik a gazda” és „Péter”, akkor meg kell találni a módját annak, hogy úgy beszélj erről a műsorról a kihúzott személynek, hogy ő ne fogjon gyanút. Ha mégis rájön, kiestél.

2# Kulcsjátszma a házban

Ha a buli egész vagy kétnaposra sikerül, akkor a rejtélyes szavak játék egy bonyolultabb változatát is kipróbálhatjátok. A kulcsjátszmában szintén tollakra, papírokra és tálkákra lesz szükségetek.
Minden játékos felírja a saját nevét, és egy tálba teszi, majd egy másik lapra valamilyen háztartási cikket ír (fakanál, seprű, porszívó, hajszártó, vasalódeszka, fazék, habverő stb.), ami egy másik edénybe kerül. Végül az utolsó lapra a lakás különböző helyiségeinek a nevét írjátok rá (konyha, WC, nappali, erkély, padlás, pince, mosókonyha, tyúkudvar st.).
A buli alatt minden embernek az a feladata, hogy a kiválasztott személyének odaadja a kihúzott eszközt a megjelölt helyen úgy, hogy ne legyen gyanús. Ha valakinek sikerül ezt megtenni veled, akkor kiestél. Az nyer, akit utolsóként sem sikerül megtréfálni.

3# Pantomim játék

A játékos hangulatot tovább fokozhatjátok a pantomim játékkal, amiben többnyire szavak nélkül kell kitalálni a feladványokat.
Minden játékos betesz néhány főnevet rejtő papírlapot egy kalapba (általában minél viccesebb, személyesebb és nevetségesebb, annál jobb), és egymást követve négy különböző fordulót játszotok. Az első körben minden játékos kihúz egy lapot, és a konkrét szó kimondása nélkül körül kell írnia szavakkal, mi szerepel rajta. A következő körben már csak egy szóval utalhattok a feladványra. A harmadik körben pedig már meg sem szólalhattok, csak elmutogatni lehet, mit rejt a papírlap. A negyedik körben már a kezeket sem lehet használni. Itt eldönthetitek, hogy a szemeitek forgatásával utaltok a kihúzott szóra, vagy úgy próbáltok elmagyarázni valamit, hogy bebújtok egy lepedő alá. Röhejes lesz, az biztos.

+1# Buliszervíz a partibeindító – a legjobb házibuli játék

buliszerviz-3

Kisebb (4-8 fő) csapatok hajnalig tartó mulatozásához számtalan mókás és bevállalós feladatot rejt a Buliszervíz társasjáték. A legjobb benne, hogy nem kell agyalnotok, mit játszatok, hiszen a doboz rengeteg vicces kihívást és az ezekhez szükséges eszközöket is tartalmazza. Attól függően, hogy milyen hőfokon ég a buli, választhattok a hangulatfokozó és a bevállalós kártyapaklik közül. Az nyer, akinek sikerül összegyűjtenie a 21 Buli Dollárt, a többieknek pedig el kell szavalniuk a társas győzelmi versét. Indítsátok be a bulit, essen szét a ház, és ha a szomszédot zavarja a nevetés, kérjétek meg, hogy csatlakozzon ő is a partihoz.

Nézz bele a Buliszervíz társasjáték dobozába, és ha neked is bejön, csapj le ré, hogy a következő bulin már ez legyen a hangulatfokozó, ne az alkohol.

 

Kapcsolódó cikkek