Valentin-nap szingliként

Valentin-nap szingliként – így éld túl

A Valentin-nap szingliként nem könnyű dolog. Magányosnak és elhagyatottnak érezheted magad, és könnyen megeshet, hogy a média csak ráerősít arra ezen a napon, hogy valami hiányzik az életedből.

Sok oka lehet annak, ha Valentin-napon egyedül találod magad.
Lehet, hogy éppen nem akarsz kapcsolatban lenni, vagy elhagytak, esetleg nehéz időszakon mész át és ezért nem erőlteted a párkapcsolatot.

Bármi is legyen az ok, a Valentin-nap közeledtével úgy érezheted, hogy te vagy az egyetlen ember a világon, akinek nincs partnere.

A magány érzésének kezelésének az egyik legjobb módja ezen a napon, ha áthelyezed a hangsúlyt. Legyél elégedett azzal, ami éppen van és tölts egy kis időt magaddal vagy a barátaiddal.

Valentin-nap szingliként – így éld túl

1 Ne vegyél tudomást a Valentin-napról

Sehol sincs előírva, hogy a Valentin-napot mindenáron meg kellene ünnepelni. Sok pár sem törődik ezzel, miért pont te aggódnál miatta?
Ha azonban valóban magányos vagy, ne hagyd, hogy a média szorongást váltson ki belőled ezen a napon. Február 14. csak egy nap az évben, kezeld is úgy. Maximum némítsd le a telefonod aznap, és fordítsd a figyelmed másra.

2 Valentin-nap szingliként? Foglalkozz inkább magaddal!

A Valentin-nap nem csak a szerelemről, hanem a szeretetről is szól, és ez alól nem kivétel önmagad szeretete sem. Vegyél ki egy szabadnapot, és tervezz meg egy reggeltől estig tartó kényeztető programsorozatot. Aludj sokáig, edd aznap a kedvenc ételeid, vagy menj el egy olyan étterembe, ahol még nem voltál, de kipróbálnád. Napközben menj el sportolni, aztán szaunázz vagy ülj be egy pezsgőfürdőbe. Ha jobbá szeretnéd tenni az életed, írj egy listát az idei célkitűzéseidről, és tervezd meg, miket teszel az elérésük érdekében.

3 Kerüld a romantikus ingereket

A Valentin-nap szingliként nyomasztó érzés lehet annak, aki vágyik egy társra. Ha jót akarsz magadnak, ezen a napon lehetőség szerint ne nézz romantikus filmeke, és kerüld a szerelmes dalok hallgatását is.

Buliszerviz doboz tartalma

4 Szervezz programot szingli barátaiddal

Amennyiben vannak hozzád hasonlóan szingli barátaid, szervezzetek közös programot. Elmehettek egy wellness pihenésre, de összejöhettek valamelyikőtök lakásán is. Mások társaságában lenni, akik ugyanabban a cipőben járnak, segíthet enyhíteni a hiányérzetet, és lehetőséget ad arra is, hogy stratégiákat dolgozzatok ki a helyzet megváltoztatására. Fontos azonban, hogy a közösen töltött idő vidáman teljen. Tartsatok egy Netflix sorozatmaratont, főzzetek vagy süssetek valami finomat, vagy vegyétek elő a Buliszerviz felnőtt társasjátékot, és csapjatok a lecsóba!

5 Tedd szebbé valaki más napját

Ismersz valakit, aki a közelmúltban veszített el egy fontos embert? Egy kis ajándék Valentin-napon sokat jelentene számára és jó érzéssel töltené el. Hívd el valahová kávézni vagy sütizni, menjetek el kirándulni, vagy ha egy hölgyről van szó, adj neki egy szál virágot. A másokkal való törődés és a viszonzott kedvesség megerősíti benned, hogy értékes és érdemes vagy a szeretetre.

A közös bulizás mellett döntesz? Nézz bele a Buliszerviz társasjáték menetébe, és szerezd be a partibeindítót, ha még nem lapul a szekrényedben!

Kapcsolódó cikkek