első randi

Hogyan ismerd ki az első randi alkalmával?

Az első randi egy új emberrel idegtépő lehet. Hol találkozzatok, mit csináljatok, egyáltalán miről beszéljetek? Ezek a kérdések mindenkiben ott motoszkálnak egy találkozó előtt.

 

A randevúzás, és általában az új emberek megismerése sokak számára kihívást jelenthet, és az sem ritka, hogy ilyenkor nagyon idegesek vagyunk. Nem könnyű ismerkedni, de léteznek olyan trükkök, amelyekkel megtörheted a jeget, megőrizheted a nyugalmad, és már az első randi alkalmával kideríthetsz fontos dolgokat a másik személyről.

 

Hogyan lehet megismerni valakit az első randin?

 

1 Légy önmagad

 

Valószínűleg mindenki megtapasztalta már az „első randi izgalmát”. Ilyenkor a legjobb énünket szeretnénk megmutatni, de az izgulás miatt megeshet, hogy teljesen kifordulunk magunkból. A túlzott izgalom olyannyira eltorzíthatja a viselkedésünket, hogy tejesen más képet mutathatunk magunkról, mint amilyenek valójában vagyunk. Ilyenkor már az első randin megpecsételődhet a sorsunk. Bármennyire is izgulós vagy tehát, elengedhetetlen, hogy az első találkozás alkalmával felszabadult és önmagad legyél. Hiszen nem véletlenül veled kezdett el ismerkedni, beszélgetni az a lány vagy az a férfi. Ha megmutatod az igazi arcod, nyitott és őszinte vagy, nagy eséllyel a másik is az igazi arcát meri mutatni neked. Ez pedig egy szép románc kezdetét is jelentheti.

 

2 Kérj visszacsatolást már az első randin

 

Az első randitól mindenki sokat vár. Vannak, akik a mindent elsöprő szikrát, mások pedig arra kíváncsiak, hogy személyiségükben, habitusukban talál-e hasonlóságot. Ha minden jól megy, akkor az egymásra hangolódás egyértelmű, ahogy az is, ha két ember nem igazán klappol egymáshoz. Ennek ellenére – ahogy már fentebb írtuk is -, az izgalom más viselkedésformákat hozhat elő belőlünk. Ha tehát nem vagy biztos abban, hogy a másik, jól érzi-e magát, kérj visszajelzést.

 

A randi során maximum egy alkalommal megkérdezheted a partnered, hogyan érzi magát. Ha te jól érzed magad, akkor fejezd ki ezt az érzésed, és ha szerencséd van, a másik fél is hasonlóképp érez. Még jobb, ha kiemelsz egy konkrétumot, amit élvezel a másik társaságában. Például, hogy mennyire tetszik a másik humora vagy a mosolya.

 

3 Figyeld a másik testbeszédét

 

Az első randin a testbeszéd néha többet mond minden szónál. A gesztusok, a testtartás, a hanghordozás, mind-mind elárulhatja, hogy a másik kényelmesen érzi-e magát vagy sem.

 

Amennyiben a randipartnered az alábbiakat teszi, nagy eséllyel jól rézi magát a társaságodban.

 • Tartja a szemkontaktust.
 • Aktívan részt vesz a beszélgetésben vagy a tevékenységben, amit csináltok.
 • Nyitva és ellazítva tartja a tenyerét és a karjait.
 • Mosolyog, nevet, bólogat (a szemei is ragyognak).
 • Tesz fel kérdéseket, és válaszol a tieidre.
 • Nem kalandozik el a tekintete, sem a figyelme.

 

Ezek a viselkedésformák azt sugallják, hogy jól érzi magát. Örül, hogy élvezed a társaságát. A testbeszéd ilyen formán támogatja a könnyed és szórakoztató légkör megteremtését.

 

4 Tegyél fel kérdéseket

 

A legjobb módja annak, hogy jobban megismerjünk valakit már az első randin, ha kérdéseket teszünk fel. Ez talán a legnehezebb része a randinak, de segítségképp összegyűjtöttünk párat, amelyekkel előhozakodhatsz. Fontos azonban, hogy nyíltvégű és ne túl személyes jellegű kérdéseket tegyél fel, tehát olyanokat, amelyeket ki kell fejteni. Amiket nem lehet letudni egy igennel vagy egy nemmel.

 

 • Mit keresel egy partnerben?
 • Hol voltán mostanában nyaralni, kirándulni?
 • Miket csinálsz a szabadidődben?
 • Hétvégén válaszolsz a munkahelyi levelekre?
 • Milyen gyakran beszélsz a szüleiddel?
 • Fontos számodra, hogy a párod ugyanazt a vallást, nézetet gyakorolja, mint te?
 • Érdekel az asztrológia és a csillagjegyek?
 • Melyik a kedvenc ünneped?

 

Természetesen bármilyen kérdést feltehetsz ezeken kívül, de jó, ha előre felkészülsz pár lehetőséggel, ha ellaposodna a beszélgetés.

 

Páros Játszma kártyák

5 Páros játszma – első randi ötlet bevállalósoknak

 

Hamarosan itt a tavasz, aztán a nyár és egyre több lehetőség adódik a szabadtéri programokhoz. Egy piknikkel összekötött kirándulás remek első randi lehet. Ha pedig elég bevállalósok vagytok mindketten, akkor miért ne játszanátok egy kicsit? A Páros Játszma egy páros játéka segítségével nem nektek kell mindenféle kérdést előhúznotok a zsebetekből. Csak dobtok, húztok, és meséltek. Magatokról. Egy-két kör után már annyi mindent megtudhattok egymásról, ami kellő alapot adhat a folyttáshoz vagy a búcsúzáshoz.

 

Akár hogyan is alakul, a Páros Játszmával nem lesz unalmas és lapos az eső randi. Nézz bele a játékmenetbe!

Kapcsolódó cikkek