hátsó_gondolatok_blogcikk

Hátsó Gondolatok felnőtt társasjáték, avagy ne ítélj elsőre!

A felnőtt társasjátékok lényege nem elsősorban az, hogy nem gyerekeknek való tartalmak kerüljenek terítékre. Természetesen egy bizonyos kor után már sokkal kevesebb a tabu téma, ami csak szélesíti a palettát.

A felnőttség további előnye az, hogy a gondolkodása egyre bővül, egyre összetettebbé, absztraktabbá válik. Minél jobban fejlődik, minél többet tud, annál több asszociációra nyílik módja az
embernek. Mindehhez a legfontosabb segítsége a nyelv és annak kifejezőeszközei, melyek közül a többértelműség az egyik legizgalmasabb, legszerteágazóbb kombinációkat kínáló kulcs.
Nem véletlen, hogy nagyon sok, inkább felnőttek számára kifejlesztett társasjáték alapszik a nyelvi kreativitásra. Gondoljunk csak például a Tabu vagy Scrabble társasokra, melyek ma is rendkívül
népszerűek. Nem csoda hát, hogy egyik legközkedveltebb termékünk a Hátsó Gondolatok társasjáték, ami a kifejezések többértelműségén alapszik. Azt aknázza ki, hogy egy szókapcsolatról legtöbbünknek valami pajzán gondolat jut eszébe elsőként – holott az lehet teljesen „ártalmatlan”, hétköznapi is.

 

Hátsó Gondolatok társasjáték – hogyan kell játszani?

 

A játékot 2-6 személy játszhatja. A játékosok egy-egy bábúval közlekednek egy mezőn, dobókocka segítségével. Minden mezőn egy feladatot kell megoldani a rálépőnek, ez háromféle lehet: „bűnös”, „történet” vagy „kétértelmű”. E háromféle kártyacsomagból kell egyet húzni, attól függően, hogy melyik mezőre lépünk. A kártyák hátoldalán meghatározások találhatók, ezt kell a játékosnak kitalálnia, ha sikerül, húzhat egy betűt. A játék végén az nyer, aki ki tud rakni egy szót. Ez kétféle lehet, attól függően, hogy a játékos fiú vagy lány. A megfejtésre váró kifejezések lényege természetesen abban rejlik, hogy többféle értelmük van, ami lehet buja, érzéki, de teljesen semleges is. Ez pedig a frappáns feladványoknak köszönhetően rengeteg humoros félreértéshez vezethet.
Hátsó Gondolatok társasjáték – kiknek ajánljuk? Ha szeretnétek egy kicsit feldobni a közös együttlét hangulatát, a Hátsó Gondolatok társasjáték remek választás lehet a számotokra. Tökéletes kikapcsolódást nyújt egy bulizós partin éppúgy, mint egy visszafogottabb társas eseményen.

Történet kártya - Hátsó GondolatokKétértelmű kártya - Hátsó GondolatokBűnös kártya - Hátsó Gondolatok

Kapcsolódó cikkek