Posted on

Társasjáték hétvége

Társasjáték ajánló felnőtteknek

Társasjáték hétvége

…ami több mint puszta időtöltés

“…ez több, mint egy szimpla társasjátékos hétvége a haverokkal.

Ez az, ami igazán összehoz bennünket,

és mindannyian nagyon jóban vagyunk egymással,

egészen középiskolás korunk óta.”*

Szerencsésnek mondhatják magukat azok az emberek, akiknek felnőttkorukban is megvan a hosszú ideje tartó, jól bevált társaságuk.

Elvégre az, hogy valaki megállapodott, teremtett magának egy jól működő egzisztenciát, nem jelenti azt, hogy vége a szórakoztató életmódnak. Nem jelenti, hogy megszűnik a lehetősége a játékos programokra az aktív társas kapcsolatok és kikapcsolódások terén.

Akikkel aztán egész hétvégéken át tartó, maratoni társasjátékozásokat lehet tartani.

Társasjáték hétvége - Társasjáték ajánló felnőtteknek

Társasjáték hétvége, ami a felnőttek legjobb szórakozása is

Mert, akárki akármit mond, még egy felnőtt számára is az egyik legszórakoztatóbb elfoglaltság a játék. A kihívás, a szerencse kiszámíthatatlan forgandósága, az együtt nevetések, a régi élmények felidézése a társasjáték újdonságai által. Haverok, buli, fanta, ahogyan mondani szokás.

Ha sokan vagyunk a bandában, akár egyszerre több, külön asztalnál (vagy más egyéb alkalmatosságnál), szimultán is folyhat a játék. Lehet egyszer az egyiket, másszor a másikat kipróbálni. De akinek azt jön be, le is lehet horgonyozni csak egyféle játéknál, és sorban egyelni a kihívókat.

Túlélők Viadala társasjáték
Túlélők Viadala társasjáték

Társasjáték hétvége – nem mindig tökéletes játékosokkal

De vajon ahhoz, hogy egy barátokkal együtt töltött társasjáték hétvége tökéletesen teljen, az kell, hogy mindenki kiváló játékos legyen? Elvégre nem lehet az összes haver sem elvakult társasjáték-mániás, sem kiváló stratéga, netán gyors reakcióidejű kvízguru.

A profiknak meg nyilván kissé lehangoló lehet ilyenekkel összeállni. Vagy azért, mert lassítja, unalmassá teheti a játék menetét, vagy azért, mert ilyen ellenfelet megverni inkább szégyen, mint dicsőség.

Hátsó gondolatok
Hátsó Gondolatok társasjáték

Társasjáték hétvége, amikor a játék élménye köt össze minket

De egy olyan társaság, akik tagjai régóta ismerik egymást, talán képes felemelkedni ezeken a gyengeségeken – vagy inkább személyiségbeli különbségeken. És azt is jól tudja mindenki, hogy ezeken a társasjáték hétvégéken nem a véres csaták és hódító győzelmek a legfontosabbak.

Az a helyzet, hogy a felnőttek ilyetén társasjátékok valójában nem erről szólnak, hanem teljesen másról.

Ahogyan ezt valaki* előttem már oly találóan megfogalmazta: “Ha arról van szó, hogy együtt vagyunk a barátainkkal, akkor nem az számít, hogy mennyire jó vagy rossz játékosok.. Igazság szerint még azt az állítást is megkockáztatnám, hogy SOSEM az számít, hogy a többi résztvevő mennyire jó vagy rossz játékos…”

Annak megfogalmazását, hogy akkor miről is szólnak tulajdonképpen, a ti fantáziátokra bízom.

*Forrás itt, utolsó megtekintés: 2020-02-18

Hancúr Párbaj társasjáték
Hancúr Párbaj társasjáték